Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

blaupunkt tokyo 110

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dwa pytania, chce wymienić radio z oryginalnego chorusa na w/w z powodu że tylne głośniki przy głośniejszym słuchaniu zaczynają chrapać, dodam że głośniki z tylnej półki są podłączone do przewodów od przednich głośników, do kostki, za bardzo nie znam się w tym temacie ale wg. mnie jest to wina radia bo przydałby się wzmacniacz a w tokyo 110 jest i do tego 4x50W. Czy warto go kupić może ktoś posiada i czy to rozwiąże mój problem z głośnikami, pozdrawiam

Opublikowano

zacznijmy od tego, ze żadne radio w rms nie da Ci 4x50. maksymalnie jest to chyba 4x22.

Na tylne głośniki w kostce iso masz miejsce, nie podpina się ich razem z przednimi, dzięki temu możesz mieć właśnie teraz problemy.

Jeżeli chodzi o radio, to myślę, że warto zmienić jeżeli Ci nie zależy na wyglądzie oryginału. Każde nowe radio będzie miało większe możliwości niż 17 letni oryginalny chorus

Opublikowano
  • Autor

Co do kostki tak już było i raczej nie będę kombinował bo nie znam się na tym, a w bagażniku i tak nie mam wzmacniacza ani subwoofera. Kwestia czy to 4x22 będzie w stanie w pełni zasilić wszystkie głośniki

Opublikowano

jak będziesz miał w sumie podciągnięte 6 głośników (4 w przodzie i 2 z tyłu) pod 2 kanały z radia tylko przednie to prędzej czy później spalisz to radio

Opublikowano
  • Autor

to może inaczej, tak zdaje sobie z tego sprawę ale po pierwsze musiałbym wziąć jakiegoś elektryka żeby sprawdził kable bo na pewno sam nie dam rady podpiąć kable z aku i doprowadzić do bagażnika, po za tym zakup wzmacniacza na pewno nie teraz, a radio mam okazje okazyjne kupić i zastanawiam się czy tokyo to zasili tak żeby nie chrapało liczę tylko na takie odp a nie w stylu patrz wyżej bo tak zdaje sobie z tego sprawę.

Opublikowano

Nigdzie nie napisałem o zakładaniu dodatkowego wzmacniacza.

jak sam napisałeś radio masz 4x22w , wiec masz 4 kanały. Z tego co pisałeś to masz podpięte wszystkie głośniki jedynie pod 2 kanały, co jest złym wyjściem, bo obciazasz tylko niepotrzebnie końcówkę mocy w radiu i prędzej czy pozniej je spalisz.

wiec jeszcze raz. Z tylu radia masz kostkę zwaną ISO i w niej masz wyjście z radia na 4 kanały. Głośniki przednie osobno i tył osobno

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ostatecznie padł wybór na kenwood kmm-101ry :) , radio miało wyjście standardowo na dwie kostki iso (jedna zasilanie itp, druga głośniki gdzie też już zrobiłem porządek przód i tył mają swoje kanały) choć wszystko pięknie gra mam jeszcze jeden problem, wyjmuje kluczyk i radio się resetuje, pytanie czy może wystarczy reset do ustawień fabrycznych i ustawienie wszystkiego od początku czy jest to raczej zabawa z kabelkami, prosił bym o szybką odpowiedź bo choć radio gra to za każdym razem trzeba wszystko ustawiać i jest to delikatnie mówiąc uciążliwe :kwasny:

po przeczytaniu instrukcji obsługi chyba wiem gdzie leży problem

Kenwood%20KMM-101AY_04-600x600.jpg

spróbuje zamienić czerwony kabelek z żółtym