Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MMI 3G dziwne zachowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , znajomy który ma też Audi A4 B8 rocznik 2009 od dłuższego czasu ma problem z systemem MMI 3G High . System jest zamontowany oryginalnie w aucie nie było nic dokładane ani wgrywane ani kodowane .

Od pewnego czasu w czasie jazdy gaśnie mu ekran mmi i zapala się ponownie po 2-3 sekundach , radio nadal gra , po chwili znowu gaśnie ekran radio przestaje grać i gaśnie podświetlanie sterowania mmi wokół lewarka biegów . Resetowanie mmi w tym momencie nic nie pomaga mmi się nie załączy dopiero jak zatrzyma samochód wyłączy zapłon to zaczyna ponownie działać , po kilku minutach jazdy znowu to samo , ale czasem nic się nie dzieje przez tydzień wszystko działa .

Podłączałem kompa zaro błędów , czysto , poszukałem trochę w googlach na ten temat i pisali że zalany moduł bluetooth pod siedzeniem pasażera ale w mmi 3g bluetooth jest w głównej jednostce nad klimatronikiem . Sprawdzaliśmy też dla pewności i pod dywanami na podłodze sucho , sprawdzaliśmy też wzmacniacz w tylnej klapie i też suchy nic nie widać żeby gdzieś woda podciekała . wszystkie złącza od ekranu , głównej jednostki , sterowania mmi , radia nawet anteny na dachu sprawdziliśmy że może coś nie styka i nic nie pomogło , co dziwne jak auto stoi przed garażem i radio gra to nic się nie dzieje .

Ma ktoś jakiś pomysł ?

Edytowane przez Love-AUDI

Opublikowano
  • Autor

ale przy podmianie ochrona componentu zadziała

Ja sugerowałem że cos padło ale dzisiaj mi mówi znajomy że ostatnio jakieś dwa tygodnie temu jechał w trasę jakieś ponad 300 km i po wyjeździe z domu oczywiście zdechło mmi , w nerwach kilkakrotnie powkładał kluczyk do stacyjki , mmi zadziałało i pojechał . W trasie nie zresetowało się ani raz mimo iż robił przerwy na stacji i wyłączał auto do tego jechał na nawigacji , wszystko działało jeszcze nawet tydzień później aż do momentu kiedy ostatnio przyszedł odwilż i postanowił auto przed garażem spłukać woda z węża z piasku i soli bez mycia tylko spłukał . Po wyjeździe z domu po żonę jechał może z 3 km i zdechło mmi .

Hmmm dziwne nie ...

• 2 lata później...
Opublikowano

Czy ktoś znalazł przyczynę takiego zachowania MMI?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam mi zaczeło się tak robić 2 dni temu gdy nalałem płynu do spryskiwaczy , padać nie padało a auto stoi w garażu więc może ma ktoś pomysł  . Auto a4 b8 2011r z góry dzięki