Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Modyfikacja podzespołów pod montaż pompy 11mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w trakcie wymiany pompy na 11mm i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, mianowicie:

1. Muszę przetoczyć otwór w łapie pompy na 68mm, obecny otwór ma niecałe 50mm. Nowy otwór zahaczy o istniejący pobliski, mały otwór. Czy jest on ważny, czy nie przeszkadza to w niczym i czy w ogóle dobrze rozumiem kwestię powiększenia tego otworu?

Na zdjęciu zaznaczyłem mniej więcej jak to wygląda, kolorem czerwonym narysowany jest przyszły, nowy otwór.
2578538d9ec6.jpg

2. Czy ktoś może naświetlić sprawę z wierceniem w osłonie rozrządu? Nigdzie nic o tym nie ma, a nie chcę się obudzić z ręką w nocniku przy montażu bez niezbędnych narzędzi.

3. Została kwestia podlączenia elektrycznego pompy, również jeżeli ktoś to robił proszę o naprowadzenie mnie co i jak.

Z góry dzięki!

Podbijam, na rano potrzebuję pilnie informacji :decayed: tyle osób lata na dokładanej jedenastce i nikt samodzielnie nie montował?

Opublikowano

Otwór roztaczasz tak jak masz zaznaczone, o ten mały otwór najwyżej będzie ci podbijał nóż od tokarki, jak przykręcisz łapę to kamień na wiertarkę i blachę doszlifujesz do otworu łapy. ty masz 8pin i 3pin a w nowej pompie masz 10pin możesz trochę rozbroić kostkę 10 pin i wtedy ta 8 ci tam wejdzie, pozostałe 2 piny to od przestawiacza konta wtrysku możesz albo połączyć na krótko albo jak ja odciąłem od starej pompy i zaadaptowałem do nowej. Ogólnie nic trudnego

Opublikowano
  • Autor

Otwór roztaczasz tak jak masz zaznaczone, o ten mały otwór najwyżej będzie ci podbijał nóż od tokarki, jak przykręcisz łapę to kamień na wiertarkę i blachę doszlifujesz do otworu łapy. ty masz 8pin i 3pin a w nowej pompie masz 10pin możesz trochę rozbroić kostkę 10 pin i wtedy ta 8 ci tam wejdzie, pozostałe 2 piny to od przestawiacza konta wtrysku możesz albo połączyć na krótko albo jak ja odciąłem od starej pompy i zaadaptowałem do nowej. Ogólnie nic trudnego

Skoro mam teraz 8pin i 3pin to razem jest 11, w nowej pompie jest 10. Czyli muszę coś zmostkować?