Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] CB-RADIO onwa problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam pare dni temu padlo moje stare cb radio i jego miejsce zostapila onwa mk3, ale jest problem zaras po kupnie zapytalem kolesia u ktorego kupowalem czy trzeba bedzie zestroic antene (ML 145 na magnaz) i radio, powiedzial ze mi zestroi, ale nie mialem w aucie anteny wiec pojechalem po nia, w domu podlaczylem radio uruchomilem i na strojenie (raczej nie uzywalem gruszki) radio naprawde ladnie odbieralo glosno, wyraznie,... itd wszystko oki, koles zestroil wszystko sprawdzil jak slychac ktos tam sie odezwal z nawet daleka bylo oki to po chwili radio z antena do bagarznika i do domu, na drugi dzien jechalem do Warszawy, wyjezdzalem w nocy, ruch prawie zerowy, to i w radiu cisza, ale z biegiem czasu ruch coraz wiekszy a w radiu cisza sporadycznie ktos sie odezwal na moje pytania prawie nigdy nikt nie odpowiadal??? ok godziny 8:00 bylem we warszawie samochodów tyle ze niewiem a w radiu bardzo sporadycznie ktos sie odezwal czesto w odpowiedziach slychac bylo szumy.

w radiu wszystko dobrze ustawione am sq vol

kabel radio antena nie uszkodzony

polaczenie kabla z antena - ok

gruszka podlaczona dobrze sygnalizuje wcisniecie ptt

czy problem moze polegac na zlym zestrojonym radiu?

czy moze to jakies uszkodzenie radia lub anteny?

podczas strojenia auto stalo jakies 6-7 matrow od dosyc wysokiego i dlugiego budynku?

z gory dziekuje za jaka kolwiek pomoc

Opublikowano

witam pare dni temu padlo moje stare cb radio i jego miejsce zostapila onwa mk3, ale jest problem zaras po kupnie zapytalem kolesia u ktorego kupowalem czy trzeba bedzie zestroic antene (ML 145 na magnaz) i radio, powiedzial ze mi zestroi, ale nie mialem w aucie anteny wiec pojechalem po nia, w domu podlaczylem radio uruchomilem i na strojenie (raczej nie uzywalem gruszki) radio naprawde ladnie odbieralo glosno, wyraznie,... itd wszystko oki, koles zestroil wszystko sprawdzil jak slychac ktos tam sie odezwal z nawet daleka bylo oki to po chwili radio z antena do bagarznika i do domu, na drugi dzien jechalem do Warszawy, wyjezdzalem w nocy, ruch prawie zerowy, to i w radiu cisza, ale z biegiem czasu ruch coraz wiekszy a w radiu cisza sporadycznie ktos sie odezwal na moje pytania prawie nigdy nikt nie odpowiadal??? ok godziny 8:00 bylem we warszawie samochodów tyle ze niewiem a w radiu bardzo sporadycznie ktos sie odezwal czesto w odpowiedziach slychac bylo szumy.

w radiu wszystko dobrze ustawione am sq vol

kabel radio antena nie uszkodzony

polaczenie kabla z antena - ok

gruszka podlaczona dobrze sygnalizuje wcisniecie ptt

czy problem moze polegac na zlym zestrojonym radiu?

czy moze to jakies uszkodzenie radia lub anteny?

podczas strojenia auto stalo jakies 6-7 matrow od dosyc wysokiego i dlugiego budynku?

z gory dziekuje za jaka kolwiek pomoc

Nie zawsze jest taki ruch w eterze o 8 rano rożnie to bywa ,a antenę jak stroisz to nie powinien stać blisko wysokiego budynku . Ale jak nie jesteś pewien ze radio chodzi dobrze zawsze możesz krzyknąć czy cie słychać :wink4:

Opublikowano

Ja bym sprawdził połączenie we wtyczce kabel od mikrofonu -> wtyk w radiu. Miałem podobnie w niby to lepszym radyjku i również po włączeniu tangenty pokazywało mi że niby nadaje, a przypadkiem wpadłem na to, że coś jest nie tak we wtyczce. Jeden kabelek się odlutował i robił zamieszanie.

Opublikowano
  • Autor

co do ruchu to chociazby jak jezdzilem predzej ze stara cobra o tej porze to byl spory ruch, co do pytania sie jak mnie slychac to przez ok 4 h pytalem sie z 20-25 razy i tylko raz koles mi odpowiedzial z tira ktory stal ok 400m odemnie ze bardzo bobrze, moze mnie slysza a ja ich nie? albo bardzo mala czesc a zapomnialem napisac ze jezdzilem z identycznym radiem niepamietam jaka antena ale cos ok 1,5 m no i bez porównania cos jest nie tak z tym moim zestawem

[br]Dopisany: 02 Grudzień 2008, 20:49_________________________________________________a panowie mam jeszcze takie pytanie gdzie najblizej ulicy szyszkowej w warszawie jest jakis serwis cb

Opublikowano

Podjedz do gościa od CB żeby Ci swr ustawił na reflektometrze i zrób test, a jak dalej będzie cisza to mażesz mieć tzw. zimny lut na cewce w antenie. Ja tak miałem i długo się motałem o co chodzi, raz słyszałem raz nie i prawie nigdy nikt mi nie odpowiadał :wallbash: Kolega przetopił mi luty i pomogło :hi:

Opublikowano
  • Autor

posprawdzam luty przy cewce wielkie dzieki