Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie głośniki pod radio Pioneer DEH-4700BT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich posiadam a4 b5 w którym jest zamontowane radio Pioneer DEH4700BT. I chciałbym się dowiedzieć co by tu zrobić żeby tu ładnie grało. Czytałem że ludzie przerabiają przód pod 160 ale czy to będzie grało ? Czy jakiś wzmacniacz 4-kanałowy założyć ?

Opublikowano

Na pewno będzie grało tylko żeby wrzucić 160mm na przód musisz mieć do tego dystanse, wtedy porządne wygłuszenie drzwi bo bez tego sam głośnik w ogóle nie gra, wiem po sobie. Wzmacniacz możesz podpiąć jak najbardziej, zależy tylko jaki głośnik tam wrzucisz, nie za głęboki bo będzie problem z montażem.

Edytowane przez Fenrir

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie to chciałem wrzucić 4 takie głośnik http://allegro.pl/hifonics-zsi6-2c-glosniki-system-165-mm-i5504797757.htmli do tego jakiś wzmak 4-kanałowy ale te głośniki są chyba trochę za głębokie.

Edytowane przez piter9694

Opublikowano
Pewnie grały by fajnie ale będą za głębokie.

Ja założyłem w jedne drzwi taki głośnik: http://allegro.pl/glosniki-samochodowe-hertz-dsk-165-3-zestaw-system-i5395118085.html ale jest masakra. Wysunąłem go maksymalnie ile się dało na dystansie od Kowiego, tak żeby boczek wszedł na wierzch, ale to i tak za mało i delikatnie chaczy o ślizg szyby. Szkoda nerwów, lepiej założyć płytsze, tak żeby przynajmniej po wysunięciu do przodu boczek dało się normalnie założyć. Jest cały temat o montażu głośników 16cm, tam piszą jakie głośniki da radę upchać.

Edytowane przez Fenrir

Opublikowano

Też mam te głośniki co Fenrir i u mnie ściągałem tę gumową osłonę z magnesów i lekko spiłowałem dwa zaczepy na boczku te od wewnętrznej strony drzwi (od strony zawiasu w drzwiach). Ciężki temat z tymi głośnikami a i grać grają tak sobie, bez wygłuszania na nich ani rusz.

Opublikowano

Też mam te głośniki co Fenrir i u mnie ściągałem tę gumową osłonę z magnesów i lekko spiłowałem dwa zaczepy na boczku te od wewnętrznej strony drzwi (od strony zawiasu w drzwiach). Ciężki temat z tymi głośnikami a i grać grają tak sobie, bez wygłuszania na nich ani rusz.

Tu się zgodzę. Sam głośnik bez wygłuszenia i wzmaka gra praktycznie tak samo jak ori nokia 13cm. Jak ktoś chce to robić porządnie to duży głośnik i wygłuszenie, inaczej lepiej wcale się za to nie zabierać.

W tylną półkę można popuścić wodze wyobraźni bo ogranicza tylko średnica głośnika.

Opublikowano

Kupi człowiek radio a tu się okazuje że to dopiero początek zabawy głośniki+wytłumienie+wzmacniacz+dobre okablowanie a na końcu się okaże że trzeba wymienić radio bo jest za cienkie :)

Opublikowano

Ja mam w głowie mały mętlik bo podłączyłem pod tył wzmacniacz blaupunkt GTA 460 4CH, głośniki Hertz DCX 165 z nowym zawieszeniem membrany bo były już trochę przechodzone, nowe porządne kable i generalnie nie jestem zadowolony bo trochę charczą, trzeszczą, i ogólnie dźwięk nie jest czysty. I teraz nie wiem czy to te głośniki są totalnie do d*py czy aż tak duże znaczenie ma samo radio. Radio mam Panasonic, szału nie robi ale chyba nie powinno być aż tak złe.

Opublikowano

Jeżeli głośniki już trochę charczą i trzeszczą to znaczy że mają dosyć, podłączone pod wzmacniacz to mocy mają aż za dużo Hertz dcx 165 to są głośniki współosiowe z raczej budżetowej półki więc trzęsienia ziemi nie zrobią. Z budżetowych głośników które według mnie grają naprawdę dobrze to GTO 838 ( sa to głośniki 20cm ale ten model był też w 160cm) mam takie i osobiście je przetestowałem są ok zerknij tutaj jak grają pod samym radiem: www.youtube.com/watch?v=dGX1LIjJn-s

Opublikowano

Na razie tył zostawię. Na przód chcę wrzucić takie Hertze bo są płytsze niż tamte i chyba lepsze:

http://allegro.pl/glosniki-hertz-ev-f-165-5-basowe-esk-ultra-plytkie-i6104187834.html

A z tyłem pomyślę, może kiedyś wrzucę tam jakieś mocne woofery i tweetery na słupki albo zamiast tego skrzynię do bagażnika.

Co do filmiku, grają fajnie czysto ale filmik nie oddaje tego jaki jest bas a to ma dla mnie duże znaczenie.

U mnie to jest o tyle porypane że te głośniki raz grają w miarę czysto a potem znowu strasznie nieczysto, tak jak teraz. Ostatnio miałem je niedokładnie dokręcone z dystansami do półki to charczały ale zrobiłem podkładki pod dystans z filcu żeby nic nie trzeszczało, dokręciłem je mocno i było ok, a teraz po tygodniu znów grają do d*py...

Edytowane przez Fenrir

Opublikowano

Solidny montaż to podstawa, nie wiem ile jest tam miejsca w przednich drzwiach ale do przodu poleciłbym Morel tempo 6 grają całkiem przyjemnie :https://www.youtube.com/watch?v=YekmOazxeoc