Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przelot, tlumik srodkowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem troche zielony w sprawach wydechowych i mam pytanko. Otóz chcialbym uzyskac z mojego 2.0 coś "glosnieszego" mam na razie dzwiek zblizony do tego, wręcz taki sam.

ostatnio wskoczylem na kanal i zauwazylem ze ruda mi troche bierze srodkowy tlumik, wiec co poradzicie wywalic go i zamiast tego włozyć .... ? czy moze jakis inny sposób ?

Edytowane przez erceka1234

Opublikowano

Witaj, Ja ostatnio w 1.8T całkiem wywaliłem środkowy tłumik i polecam, brzmi znacznie lepiej, nie jest to szczyt marzeń bo docelowo będzie kwas od początku do końca na przelotach. Ale w stosunku do serii jest głośniej ale i komfortowo.

Ja wstawiełem 3 kawałki rurek, wyspawałem takie Y i jest okej. Dobrym sposobem jest też zrobić tak że jak wyjmiesz cały układ to zanim wytniesz tłumik, przyspawaj do okoła taką jakby ramkę która bedzie utrzymywać rure wchodzącą do tłumika i dwie które z niego wychodzą, ułatwi ci to prace bo nie rozjadą ci sie kąty, i wszystko bedzie ładnie pasować.

Opublikowano
  • Autor

dzięki za pomoc, kiedys musze podjechac do jakiegos majstra zeby mi to zrobil.

Witaj, Ja ostatnio w 1.8T całkiem wywaliłem środkowy tłumik i polecam, brzmi znacznie lepiej, nie jest to szczyt marzeń bo docelowo będzie kwas od początku do końca na przelotach. Ale w stosunku do serii jest głośniej ale i komfortowo.

powiedz mi co jeszcze z koncowymi puszkami posiadasz je czy tez wywaliles?

Opublikowano

Aktualnie jest DP z wyciętym środkowym i z seryjnymi końcowymi, i jak narazie mi wystarcza, ogólnie bałem sie i dalej to robie montażu całego przelotu bo jednak jeżdżę troche w trasy i cenie sobie komfort, ale z drugiej strony fajnie byłoby sie też cieszyć z brzmienia serducha mojego bolidu :D stąd też ten pomysł na wycięcie samego środkowego. I jak dotychczas a jeżdżę tak już ze 2 może 3 msc nie żałuje. Choć brakuje czasem takiego soczystego basu, nie jak w golfie 1.9 czy hondzie 1.3 z rynną z tyłu ale takiego pomruku, ale fakt że jeżdżę w trasy sprawił że nie mogę sie do tego przekonać.

Najbardziej zaciekawił mnie projekt kolegi "Shaty" tu podsyłam link https://www.youtube.com/watch?v=fqyaDxq-SNc

Tłumiki nie drogie a podobno dość trwałe, rzekomo wykonane z chromoniklu, w co niedokońca wierzę, ale to tylko moje zdanie.

U ciebie będzie napewno inaczej brzmieć, na pewno głośniej. Ogólnie wydech silnika wolnossącego jest zdecydowanie głośniejszy niż turbodoładowanego.

Ogólnie proponuje ci najpierw wyciąć środkowy, i zobaczyć, jeśli ci sie nie spodoba to wtedy zrobić przelot.

Edytowane przez Mateuszek1001

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie stary, jak wytne srodkowy postaram sie umiescic moze jakis filmik ;)

Edytowane przez erceka1234

Opublikowano

Spoko ;)

Opublikowano
  • Autor

Może sie jeszcze wypowiedzieć jakaś osoba która posiada 2.0 wolnossące która ma wycięty tylko!! srodkowy tlumik ? czytam wiele opini i piszą, że jest bardzo głosno, za glosno i biore sie od d*py strony, ponieważ pierwsze powinienem zabrac sie za koncowe? ktoś co