Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd komunikacji vcds lite z concert II

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dłuższego czasu borykam się z problemem. Otóż posiadam w b6 radio concert II i podpiąłem do niego aux czyli słynny emulator zmieniarki. Oryginalnej zmieniarki tez nie posiadam wiec radio muszę przekodować i tu pojawiają się schody..przy próbie połączenia wyskakuje "no response from controller" linia k podpięta ( próbowałem nawet prosto z pinu nr3 kostki zasilającej od razu do obd pin 7 ) przewody canl i h tez podpięte w radio. Kabel USB nie pamiętam jakiej firmy ale kumpla b5 po lifcie z concertem łączy a u mnie za nic nie da rady próbowałem różnych ustawień w porcie com. Program vcds lite i vag com 311.2 i oczywiście wszystko inne łączy się bez problemu abs poduszki silnik prócz radia. Nie mam już pojęcia jak sobie poradzić Pomóżcie koledzy :(

Naprawdę nikt nic nie wie ? :(

Opublikowano

Protip: U mnie Concert II załapał yatoura od razu. W aucie nigdy wcześniej nie było zmieniarki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

No u kumpla ten aux działał normalnie tez bez żadnego kodowania mimo iż nie miał zmieniarki, a ze pinow nie mógł przełożyć z mini ISO i tył mu nie grał to się wkur.. i dał mi. Ale u mnie działać nie chce zapewne trzeba przekodowac. Może akurat macie inne kodowanie czy coś może radio z innej audi. Za nic nie mogę się z radiem połączyć możliwe ze to przez to ze lampy xenon są niepodlaczone ? Bo samochód po kolizji i czekam za paczką z lampami

Odnawiam temat oryginalnym vcds radio przekodowalem ale nadal nie działa musi być coś z tymi pinami 4 kable są tego samego koloru i kumpel musiał mi pomieszac i nie chce się przyznać i żeby nie zakładać kolejnego tematu zapytam tutaj . Czy posiada ktoś w swojej audi taki moduł aux ?

http://fs5.directupload.net/images/161012/xvlenjyy.jpg

Jeśli tak to mógłby ktoś ponumerowac piny w adapterze i napisać który gdzie wchodzi do radia z tyłu ?

Naprawdę ładnie proszę :)