machu85 Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 (edited) Chciałbym upewnić się czy mam problem z konwerterem sprzęgła czy to coś innego. Cyklicznie występują podane błędy: Silnik: 16486 - Mass Air Flow Sensor (G70): Signal too Low Skrzynia: 17125 - Torque Converter Clutch P0741 - 003 - Stuck OFF / No Power being transferred oraz w skrzyni i ABSie: 18265 - Load Signal P1857 - 35-10 - Error Message from ECU - Intermittent Po ich wystąpieniu przy przełączaniu R na D i odwrotnie pojawiają się szarpnięcia. Podmieniłem przepływomierz z kumplem, po jakimś czasie na jego przepływce te same błędy wyskoczyły. Z kolei u niego na mojej przepływce, która jest w gorszym stanie nie wywalało błędów (tylko słabszy był na wysokich obrotach). Przepływomierz wyczyściłem, a styki we wtyczce poprawiłem, błąd powrócił. Wycieków ze skrzyni nie zauważyłem, wymiana oleju i filtrów była jakieś 20000km temu u Sopy. Czy to faktycznie konwerter się kończy? Czy coś innego może? Dodam że wyrzucałem katalizatory, sondy usunięte tylko fizycznie,w programie jeszcze nie, czy to one mogą być winowajcą tego wszystkiego? Jutro tak czy siak jadę do tunera sondy wyłączyć, zobaczymy co to da.. Edited November 2, 2016 by machu85
Recommended Posts