Jump to content
IGNORED

Wyciek paliwa spod klapki wtryskow

Recommended Posts

Posted

Witam kolegow,

Jakis czas temu mialem w serwisie Boscha uszczelniane obie strony wtryskow wraz z wymiana tych metalowych klapek uszczelniajacych. Niestety spod tej klapki znow zaczelo leciec paliwo, jak na zalaczonym zdjeciu.

Normalnie pojechalbym ,zeby to mi zrobili na gwarancji, bo czasowo jeszcze nie uplynela, a kilometrazowo juz tak.

Chcialbym teraz zrobic to samemu, stad moje pytanie, czy ktorys z kolegow juz sie z tym mierzyl? Czy jest gdzies opisana cala procedura wymiany uszczelek pod wtryskami i tych metalowych klapek?

Z gory dzieki za informacje.

https://zapodaj.net/2646d03203356.jpg.html

Posted

Tam leci ropa? czy olej silnikowy. Bo jeśli klapki są nieszczelne to olej, jeśli to ropa, to ktoś nie dociągnął Ci, bądź uszkodził przewody z listwy wtryskowej.

Posted

Tam leci ropa? czy olej silnikowy. Bo jeśli klapki są nieszczelne to olej, jeśli to ropa, to ktoś nie dociągnął Ci, bądź uszkodził przewody z listwy wtryskowej.

Witam. To leci ropa, ktora niestety dodatkowo czuc w srodku samochodu. Czy te przewody z listwy wtryskowej to przelewy wtryskow?

Posted

Nie, prawdopodobnie cieknie z rurek przykreconych do wtryskow. Trzeba nasadke długa specjalną dorobić 17 i dociagnac. Prawdopodobnie nie dociągnęli, ew powierzchnia styku się uszkodziła :/

Posted

Hej, dociagnalem to, przez 1 dzien bylo sucho, ale wczoraj wieczorem po dluzszej jezdzie postanowilem zajrzec pod maske i znow mokro...

Tak, jak piszesz powierzchnia styku sie uszkodzila... Patrze na Alledrogo i wlasciwie wszystko mozna kupic, ale uzywki - czy to ma sens?

Posted

Odkręć rurkę cisnieniowa całkiem i sprawdź jak wyglądają powierzchnie styku. Jeśli jest widoczna rysa na rurce to można bardzo delikatnie ja obrobić bardzo drobnym papierem ściernym. Ale to już ryzykowny zabieg. Możesz kupić w Aso rurkę nowa może pomoże. Ewentualnie jeszcze trochę możesz w listwie poluzowac i lekko poprawić centrycznosc wobec nakrętek i dociagnac.

Posted

Odkręć rurkę cisnieniowa całkiem i sprawdź jak wyglądają powierzchnie styku. Jeśli jest widoczna rysa na rurce to można bardzo delikatnie ja obrobić bardzo drobnym papierem ściernym. Ale to już ryzykowny zabieg. Możesz kupić w Aso rurkę nowa może pomoże. Ewentualnie jeszcze trochę możesz w listwie poluzowac i lekko poprawić centrycznosc wobec nakrętek i dociagnac.

Dzieki za informacje! Masz naprawde bardzo duza wiedze! Kupie nowa rurke w ASO i zaloze, zeby nie kombinowac. Jeszcze raz dziekuje!

Posted

Gorzej jak gniazdo wtrysku się uszkodzilo :/