Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Powrot do wczesniejszego soft z K0900 na K0767

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie. Próbował ktoś powrócić z softu F900 lub 942 na wcześniejszy,czyli 767 w Audi A4,A5 lub Q5???

Wiadomo przez emergency update(zielone menu). Dodam,ze soft F900 nie ma update,ale mam skrypt,którym można go dograć(czy ktoś z Was próbował dograć ten skrypt update do softu F900 lub 942)

Czekam na wasze info.. ;)

Opublikowano

Można zapytac tylko w jakim celu ?

Opublikowano
  • Autor

Można zapytac tylko w jakim celu ?

Mozna amigo ;) ,

Chodzi o to,ze mam problem z błędem 16347(Serwer Audi wie ze sam wgrałem soft(co moge robic bez problemu) a nie u nich, dlatego chce go usunąć i wrócić do oryginalnego 767) a najważniejsze to myślę, ze na sofcie 767 i z skryptem który mam, wróci mi z powrotem Traffic on-line,bo licencje miałem do 20.8.2017,natomiast soft F900 i wyższy blokuje komunikacje z autami, które nie maja seryjnie Audi Connect. :)

Co koledzy nikt jeszcze tego nie robił??? :)

Opublikowano

Nie musiałem nigdy robić takich trików. Mam trochę inny aktywator niż ten dostępny za free. Myślę że soft 900 jest ok i nie ma co zmieniać

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Nie musiałem nigdy robić takich trików. Mam trochę inny aktywator niż ten dostępny za free. Myślę że soft 900 jest ok i nie ma co zmieniać

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Masz racje,ale to nie chodzi o aktywator,bo do softu nie trzeba zadnego aktywatora ,tylko poprostu najpierw wgralem nowe mapy 6.22.4 na soft 767(moj orginalny) a dopiero potem dogralem nowy soft F900 i stad ten problem(Blad) ;)

Opublikowano
  • Autor

przez user defindera trzeba robic kazda aplikacje recznie odznaczajac V

Ok zgadza sie Grzegorz ,ale Ja robilem to na "wariata" zeby chodzil mi traffic on-line na sofcie 767 z mapami 6.22.4....

Powtarzam pytanie .. Nikt nie wgrywal do softu F900 skryptu emergency update????

Opublikowano

Nie widze sensu obniżać co kolwiek u mnie wszystko działa bez żadnych błędów , oczywiście poza aso

online.jpg[/url]

Edytowane przez Deniro

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

Ja to robie sam,bo lubie "majsterkowac" przy MMI choc stac mnie zaplacic w ASO ;)

dlatego nigdy ta jednostka nie będzie w pełni funkcjonalna , z tego co wnioskuje szkoda ci na usługi poza ASO a co dopiero w ASO

Edytowane przez Deniro

Opublikowano
  • Autor

Ja to robie sam,bo lubie "majsterkowac" przy MMI choc stac mnie zaplacic w ASO ;)

dlatego nigdy ta jednostka nie będzie w pełni funkcjonalna , z tego co wnioskuje szkoda ci na usługi poza ASO a co dopiero w ASO

Nie bede sie kolego dogadywal z Toba w tej sprawie,ale uwiesz mi ze kupujac nowe auto za ponad 200 tys zl stac mnie na aktualizacje softu za 120zl i map za 800 zl w ASO,ale uwazam ze jest to tzw. zlodziejstwo majac auto na gwaracji 5 letniej(aktualizacje powinny byc Gratis). Druga sprawa to jak pisalem, lubie grzebac w swoim aucie,ktore nadal jest na gwarancji. :)

P.s.

Chodzilo mi tylko,zebys napisal pare slow jak ruszyc trafic on-line po tej zmianie ktore wprowadzilo Audi,poniewaz wczesnie mialem uruchomione i licencje do 8.2017 a teraz chodzi mi wszystko oprocz Trafic. ;)

Edytowane przez hispano73

Opublikowano

Aktualizacja w ASO kosztuje od 1300-1600zł ,

PS grzeb dalej to utracisz tą gwarancje , za samo zaktualizowanie na własną reke mmi już ja pewnie stracisz po podłączeniu w serwisie do ODIS odrazu poinformuje o błędach w sterowniku 5f

Edytowane przez Deniro

Opublikowano
  • Autor

Aktualizacja w ASO kosztuje od 1300-1600zł ,

PS grzeb dalej to utracisz tą gwarancje , za samo zaktualizowanie na własną reke mmi już ja pewnie stracisz po podłączeniu w serwisie do ODIS odrazu poinformuje o błędach w sterowniku 5f

Zalezy dla kogo kosztuje 1300-1600 zl. Jak jestes stalym klientem i kupujesz nowe auta w salonie to masz inne ceny. No widzisz nawet chlopaki z serwisu pytali sie jak powlaczalem pare extras w swojej Q5.

Opublikowano

Wszystko ok tylko przy pierwszej naprawie gwarancyjnej , samochód zostaje podłączony do serwera online , poznań weryfikuje zczytywane są wszystkie dane z głownego serwera audi i jezeli jakiekolwiek kodowania , adaptacje , nie zgadzaja się z fabrycznym klient traci gwarancje , co dopiero już błędy w sterownikach , bynajmniej tak jest w salonach porsche na śląsku nie wiem jak w reszcie kraju

Opublikowano
  • Autor

Wszystko ok tylko przy pierwszej naprawie gwarancyjnej , samochód zostaje podłączony do serwera online , poznań weryfikuje zczytywane są wszystkie dane z głownego serwera audi i jezeli jakiekolwiek kodowania , adaptacje , nie zgadzaja się z fabrycznym klient traci gwarancje , co dopiero już błędy w sterownikach , bynajmniej tak jest w salonach porsche na śląsku nie wiem jak w reszcie kraju

Zgadza sie ,tracisz gwarancje na nawigacje a nie na cale auto.

Opublikowano

Zgadza sie ,tracisz gwarancje na nawigacje a nie na cale auto a na sterowniki powiązane czyli jakie kolwiek usterki ze sterownikiem 5F , Modułem komfortu 46 , oraz Instrument 17, cala reszta jak najbardziej na gwarancji czyli sinik blacha skrzynia zawieszenie itp

Zgadza sie ,tracisz gwarancje na nawigacje a nie na cale auto a na sterowniki powiązane czyli jakie kolwiek usterki ze sterownikiem 5F , Modułem komfortu 46 , oraz Instrument 17, cala reszta jak najbardziej na gwarancji czyli sinik blacha skrzynia zawieszenie itp