Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie o czujnik zmierzchu i oświetlenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,  spędziłem kilka godzin czytając różne tematy tutaj jak i na innych forach, jednak nie znalazłem w 100% odpowiedzi na moje pytanie/a, więc postanowiłem, że założę temat i sam się zapytam. Jeśli posiadałbym czujnik zmierzchu, to czy żeby włączyć funkcje automatycznego przełączania się świateł, oraz funkcje Coming Home, Leaving Home, wystarczy że kupię i zamontuję przełącznik do świateł z funkcją Auto oraz włączę te funkcje VAGiem? Wtedy wszystko będzie działać oraz pojawią mi się dodatkowe funkcje w moim MMI 3G+? Skoro posiadam taki:12345.jpgprzełącznik do wycieraczek, to czy posiadam czujnik deszczu/zmierzchu (bo z tego co mi wiadomo to jeden moduł)? Można posiadać czujnik deszczu a nie posiadać czujnika zmierzchu? Z góry dziękuję za pomoc! :)

Edytowane przez hajty
literówka

Opublikowano
  • Autor

Widziałem ten temat i czytałem, tylko to są warunki działania Coming Home, Leaving Home, a nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie czy posiadam czujnik zmierzchu czy nie i nie ma tam nic o automatycznym przełączaniu świateł dziennych/mijania...

Opublikowano

Przeanalizuj sobie po potrzebnych częściach to mam ,to mam tego nie mam więc dana funkcja nie będzie działać itd

Opublikowano
  • Autor

Proszę, przeczytaj jeszcze raz co napisałem i o co pytam. Nie chodzi mi tu głównie co jest wymagane do Coming Home/Leaving Home, tylko czy posiadam czujnik zmierzchu i co z tymi światłami do jazdy dziennej/mijania ...

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, podepnę się pod temat czujnika zmierzchu/deszczu. Mam Audi A4 rok 2013 Lift i chciałbym zamontować czujnik światła/deszczu tylko nie wiem jaki? Przeczytałem na forum że wersja poliftowa musi mieć inny czujnik. Do kupienia są różne tz. 8U0955559 z oznaczeniem B, C, D. Jaki jest właściwy do mojego modelu?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czesc

Panowie, znaleźliście odpowiedz na Wasze pytania?

Przeczytałem cały watek o montażu czujnika deszczu ale niestety nie doczytałem ze dotyczy on modeli przedliftowych (2008-2012)
Ja mam 2012 ale już po lifcie, sugerując się jednak wątkiem jw, kupiłem włącznik świateł o nr 8K0941531AA, mam zamontowany czujnik deszczu i zmierzchu 8U0955559  i wszystko zakodowałem w VCDS jak w tym wątku (wcześniej kodując tez włączenie tego czujnika). Niestety nie działa. Wyrzuca błędy jak na zdjęciach i przy starcie auta tez informuje o tym ze nie działa.

Wyglada na to ze poliftowe wersje maja troche inczej, czy ktos moze pomoc w temacie? Ma rozpoznany? Jakies wskazówki?

z gory dziekuje

Pozdrawiam,
Pawel

IMG_20180303_191236.jpg

IMG_20180303_191227.jpg

• 2 lata później...
Opublikowano

Czy udało Wam się rozwiązać problem?

Mam podobną sytuację tzn. pod lusterkiem mam czujnik 8U0 955 559 czyli czujnik deszczu bez czujnika zmierzchu.

Auto to wersja polift z 2013 roku lusterko na 4 metalowe łapki i pod nim właśnie ten czujnik 8U0 955 559. Do czujnika jest podpięta wtyczka 3 pinowa(kolor przewodów to biało-fioletowy, brązowy i biało czerwony).

W VCDS zakodowałem czujnik deszczu błędów nie ma ale wycieraczki się nie załączają?

Co należy jeszcze zrobić? Manetka od wycieraczek dokładnie taka sama jak u kolegi hajty

Przy okazji jaki jest w końcu numer czujnika zmierzchu do wersji poliftowej bo wyczytałem że jest inny niż do przedlifta 8K0 955 559 ---> 8K0 955 559C

Z góry dzięki za pomoc.

IMG_20201011_135253.jpg

IMG_20201009_112007.jpg

Opublikowano

Problem rozwiązany czujnik 8U0 955 559 to czujnik wilgotności powietrza podmieniłem na czujnik 8U0 955 559B czujnik deszczu/zmierzchu i wszystko ładnie działa tzn. manetka ustawiona na czasówkę woda na szybę i wycieraczki pracują po zakodowaniu Coming Home/Leaving Home również wszystko pięknie śmiga.

Reasumując wymieniłem przełącznik świateł na taki z opcją Auto nr 8K0941531AS oraz czujnik deszczu/zmierzchu 8U0955559B + plus kodowanie opisane wyżej.

Edytowane przez blazej_101