Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.4 ARJ Brak kompresji w komorach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.  Od paru dni w okolicach silnika pojawiło się niepokojące i złowrogie tyrkanie coś ala disel.

Mechanik stwierdził że na 100% pompa wspomagania i do zrobienia odma. Z lewej głowicy był poprowadzony wąż na sztukę i był załamany. Wymieniłem pompę, zamontowałem oryginalną odmę. Bez zmian.

Coś minie tknęło i pomierzyłem ciśnienia.  Na 1 i 2 całkowity brak. 3 trzyma 11bar.  Na pierwszym przy 2 na 6 prób pojawia się w granicach 3-4 bar. Prawa strona OK, po 11bar. Jestem amatorem w tej dziedzinie, ale po serii błędnych diagnoz mechaników w różnych przypadkach i niepotrzebnie wydanej kasy postanowiłem że opanuję tą "dorożkę" oczywiście z Waszą pomocą!!;)  Narazie teoretyzuję...;) Ściągnąłem pokrywę i wygląda w porządku. łańcuch napięty, wałki ostre, szklanki pracują. No bo dajmy na to że ściągnę głowice i okaże się że zawory w porządku. Zostanie uszczelka (przedmuch pomiędzy komorami) albo pierścionki. Jak sprawdzić szczelność tłoków? Pewnie polać olejem i przekręcić wałem. Ale zostaje druga głowica i w pewnym momencie prawe tłoki spotkają się z zaworami.  Oczywiście może to być jeszcze pęknięcie głowicy itp.  Wyjdzie w praniu;)

Jakieś sugestie/złote myśli ??:)

Edytowane przez dement