Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co to jest ? Z czego cieknie ten olej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Mam a4 b5 silnik adr 1.8. Zauważyłem że silnik mocno się poci i widać swieży olej na tej rurce co to jest? Co mogło być przyczyną? Czy to może mieć wpływ na spadek mocy? Owa rurka znajduje się pod kolektorem. Zaraz obok bagnetu IMG_20170617_152251.jpgIMG_20170617_152153.jpgIMG_20170617_152145.jpgIMG_20170617_152251.jpg

Opublikowano

To od odmy, albo odma jest uszkodzona i coś tam oleju poleci (może oring odmy przepuszczać )albo oring chłodnicy oleju przepuszcza olej, stawiam że może i to być i to bo widać sporo zasyfiony silnik olejem i brudem. Po kupnie swojego 1.8 adr musiałem wymienić oring chłodnicy oleju, miałem wszystko razem z bagnetem zalane olejem, był większy wyciek, i wszystko musiałem myć, przy okazji odmę przeczyściłem, najlepiej by było jakbyś się tym zajął i wszystko ładnie powyczyszczał tak jak ja to zrobiłem, spokój na (lata) ;) 

Edytowane przez Adrian1727

Opublikowano
  • Autor

Okey dzięki na odpowiedź :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 17.06.2017 o 20:12, Adrian1727 napisał:

To od odmy, albo odma jest uszkodzona i coś tam oleju poleci (może oring odmy przepuszczać )albo oring chłodnicy oleju przepuszcza olej, stawiam że może i to być i to bo widać sporo zasyfiony silnik olejem i brudem. Po kupnie swojego 1.8 adr musiałem wymienić oring chłodnicy oleju, miałem wszystko razem z bagnetem zalane olejem, był większy wyciek, i wszystko musiałem myć, przy okazji odmę przeczyściłem, najlepiej by było jakbyś się tym zajął i wszystko ładnie powyczyszczał tak jak ja to zrobiłem, spokój na (lata) ;) 

Przerabiałem to samo, oring z chłodniczki spore ubytki oleju były, a kolanko od odmy też paskudziło okolice.