Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Likwidacja szkody - Czy korzystał ktoś z BLS (bezpośrednia likwidacja szkód) w PZU?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
W sobotę na moim parkingu ktoś przerysował mi tylne drzwi, błotnik i felgę. Przeszedłem się po parkingu i udało mi się znaleźć samochód który to zrobił, więc porobiłem zdjęcia z udziałem miary (metra) aby widać było że wszystko zgadza się do centymetra (na tamtym samochodzie był jeszcze mój lakier). Po po 4 godz. czekania udało mi się znaleźć sprawcę któremu jasno przedstawiłem sytuację, że albo podpisze mi oświadczenie albo jadę na komisariat zgłosić sprawę (na miejsce wezwany był patrol, a sprawca widział że rozmawiam z policją).

Sprawca ma ubezpieczenie w AXA i podpisał mi oświadczenie. Ja mam ubezpieczenie w PZU.

Moje pytanie -  czy korzystał ktoś z BLS (bezpośrednia likwidacja szkód) w PZU?
Korzystniej zlikwidować szkodę w PZU czy AXA? Macie jakieś doświadczenia z tym związane? Zastanawiam się co będzie dla mnie bardziej korzystne. Myślałem najpierw spróbować na jaką kwotę mi tą szkodę wycenią (gotówkowa likwidacją szkody).

Dzięki za wszelkie sugestie.

Opublikowano

z tego co kojarzę to raczej u siebie wyceniali niżej, ale to było ponad rok temu, może hak czy inny kolega ma bardziej aktualne dane. BLS był spoko jakby koleś był w jakimś krzaku ubezpieczony (ale tu też "krzak" musiał mieć podpisaną umowę z Twoim TU bo inaczej z BLS d*pa i tak była ;) )

*powiedzmy ten krzak to towarzystwo o złej reputacji

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki 3r4 za odpowiedz :) Na jeszcze jednym forum chłopaki doradzali żeby robić to przez BLS.. Na razie zgłosiłem szkodę przez PZU i zobaczymy co z tego będzie..

Mam samochód z kolorem Race Blue nigdy nie naprawiany + tuning optyczny + tuning mechaniczny.

Lakier oryginalny i bardzo zadbany i szczerze mówiąc boję się lakierowania samochodu, bo obawiam się że może zostać źle dobrany kolor i będzie się on różnił od reszty elementów, a że jestem pedantyczny to jeszcze większy szlak by mnie trafił w takim przypadku. Pomyślałem czy nie spróbować tego wycenić i jak by była odpowiednia kasa jakoś retuszować/spolerować (chociaż wiem że całkiem się nie uda bo jest masa białych głębokich rys). W tym przypadku kasa byłaby rekompensatą za to że auto jednak jest przytarte :-( A jeśli kasa byłaby śmieszna wtedy ASO z obawą o dobre dobranie koloru.