Jump to content
IGNORED

[B5 1.8] Wymiary tłumika koncowego!! Bardzo potrzebna pomoc!

kamil321
 Share

Recommended Posts

Witam, potrzebuje wymiary koncowego tłumika.

Chce kupic taki tłumik http://moto.allegro.pl/item169156640_tlumik_wm_mugen_z_silencerem_wkladka_wrc.html

tzn. nie wiem czy dokładnie ten ale cos takiego.

I nie piszcie Mi zeby nie psuc auta czyms takim, jestem zdecydowany tylko prosze o Wasza pomoc!

albo moze montował ktos taki wydech, chodzi Mi o to czy nie bedzie problemu z zamontowaniem takiego wydechu. Moze ktos sie zna na tym?

Od srodkowego bedzie trzeba pociagnąc rury troche, tak?

Napiszcie Mi jak to jest.

z góry dzieki!!

Pzdr.

Jeżeli chcesz coś takiego zamontować to najlepiej wyjmij w całości tłumik końcowy razem ze środkowym-jeżeli jeszcze siedzi orginał to powinny być jako całość. Zawieź to wszystko do dobrego spawacza. On położy wszystko na warsztacie i delikatnie przypunktuje cały wydech żeby zachować org wymiary. Potem wytnie końcowy tłumik tuż przy jego brzegu tak żeby jak najwięcej rury zostało (ale zapewne i tak będzie brakować) i wpasuje nowy tłumik. Ewentualne uchwyty też powinien poznaczyć i przespawać na tłumik. No chyba, że nie chcesz mieć na nim spawów to możesz dorobić albo dokupić obejmę, którą opasasz tłumik skręcasz u góry i przyczepiasz do org. wieszaka. Wskazówki wzięte z doświadczenia. W vectrze wydech przerabiałem trzy razy wycinając i wspawując wszystkie elementy na przemian (takie małe eksperymentowanie) i zakażdym razem pasował jak orginał.