bejkonbejkon Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 (edited) Któregoś pięknego wieczoru dach nie zamknął się do końca (tak jakby nie miał siły się domknąć), wygooglowałem jak i zamknąłem go awaryjnie. Nadal jednak miga ikonka dachu a przycisk otwierania nie reaguje, przycisk ogrzewania tylnej szyby po włączeniu świeci się sekundę i gaśnie i nie działa zbiorowe zamykanie wszystkich szyb (otwieranie działa). Dzisiaj zczytałem błędy: Błędy: Spoiler VAG-COM Version: Release 311.2-N Control Module Part Number: 8H0 959 255 Component and/or Version: VSG B6 CABRIO 6388 Software Coding: 0000000 Work Shop Code: WSC 00672 2 Znalezione: 02000 - Switch Position 008 - Implausible Signal 00532 - Supply Voltage B+ 002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent Logi: grupa 1, 2, 3 grupa 4, 5, 6 grupa 4, 5, 7 niepokoi mnie że wartość top frame jest niezmienna podczas operowania dachem manualnie Co już zrobiłem? 1. Wykasowałem błędy > błąd 02000 - Switch Position 008 - Implausible Signal pojawia się znowu (nie za każdym razem) 2. wprowadziłem wartość 1 w bloku 01 (już tam była) > 3. kilka razy próbowałem zrestartować sensory manualnym zamknięciem wg poniższego tutoriala (bez kluczyka/na zapłonie) Może lepiej wrzucić to na jakieś forum bardziej wyspecjalizowane w cabrio? Proszę podpowiedzcie coś Edited November 13, 2017 by bejkonbejkon
Recommended Posts