Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Dziś dostałem kasę na moje konto 1600zl , wycena z audi jest na 8 tys.zl z hakiem , ja naprawiłem pojazd w autoryzowanej stacji i dostałem fakturę. Na fakturze napisano że cena 7546zł jest zgodna z wycena z innego salonu audi i zostało to naprawione zgodnie z technologia naprawy . Slyszełem wiele że pzu może to zakwestionować , jak wygląda ugoda , wynajmę na 1000% prawnika, czy ktoś sądził się już z towarzystwem ubezpieczeniowym.

Posted

Pytanie zasadnicze OC, czy AC?

Jeśli OC to nie trać kasy na prawnika. Po prostu zanieś fakturę do ubezpieczalni i na 99,9% zrobią Ci dopłatę do szkody

Posted

No, ale skąd to wiesz? Że, nie wypłacą? Dostałeś pisemną odmowę? Jeśli tak, to jakie jest uzasadnienie?

Posted

Tam jest bład w samym nagłowku i przepraszam za to

Audi mam z roku 2008 chciałem go naprawic w autoryzowanej stacji audi lecz jest kłopot z kilkoma czesciami pisałem do audi poslka jak długo bede czekał powiedzili ze brak czesci około 5-8 tygodni , wscikłem sie bo auto jest mi potrzebne ale ( nie jestem Vatowcem ) Dowiedzaiłem sie gdzie audi naprawia auta w jakim warsztacie pojechałem tam naprawiłem samochód na fakture .Na fakturze napisano że cena 7546zł jest zgodna z wycena z innego salonu audi i zostało to naprawione zgodnie z technologia naprawy. Czesc osbiscie scigłame z austri bo tam ja znalzłem daltego zgodziłem sie na naprawe gotówkową .Audi zakceptowało naprawe i nie straciłem gwarancji lecz .Jest problem, osobno napisano ze trzeba za 1 lub 2 miesiace ponownie polerowac pojazd poniewaz lakier lko siadzie .Dostałem 3 razy odpowiedz z odołania ze sie nie godza na podniesienie supy z 1600zł , dostrczyłem im dzis fakture i pan zeczozawca powiedział mi ze nie dostane tyle kasy dostane z 50% z tej sumy 7546zł dlatego bo inaczej ,maj podpsiane z stacjami autoryzowanymi a inaczej z zwykłymi .

P.s przepraszam za słowa lecz pisze z paltopa , kom mi padł