Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Gotuje się, zimna nagrzewnica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem wczoraj było wszystko ok (z wyjątkiem dziury w chłodnicy przez co mi ubywało płynu ale zawsze dolewałem jak wyskoczyła kontrolka) otóż przy spokojnej jeździe gdy się zatrzymaliśmy zauważyłem że temperatura wynosiła 105-110 stopni, od razu zgasiłem silnik, auto zostawiłem na noc , nazajutrz dolałem wody (nie miałem nic innego pod ręką a musiałem dojechać do domu a miałem niedaleko to dopiero zdążyła złapać 93 stopnie pod domem ) zauważyłem również że na full temp ogrzewania powietrze wciąż było zimne, tą strumienice czy jak to się nazywa słychać jak pracuje, chłodnica zimna ale drożna, czy mały obieg może ,,zablokować" się przez np zapchaną nagrzewnice ? i czy przekroczeniu 90 stopni w momencie gdy otwiera się termostat dalej nie pompować wody ? (pompa nówka wymieniona 2 tyg temu firmy HEPU, dodam że przy większej temperaturze (ok 80 stopni) zaczęło mi walić pianą do zbiorniczka wyrównawczego na mniejszej temp wszystko ok, miał ktoś podobny problem i pomoże ? Z góry dziękuję :)