Jump to content

Recommended Posts

Posted

Może odgrzewam "kotleta", ale nigdzie nie znalazłem wyjaśnienia problemu jaki mnie i innych spotkał. 

W mojej A4 B8 Avant z 2011r MMI 3g basic samoczynnie wyłącza się, po czym włącza, i tak na odległości 10km potrafi to zrobić trzy razy. Jest to bardzo irytujące ale i w różnych sytuacjach utrudnia zycie(mam na myśli navi) 

W poprzednich forach znalazłem informację że może być to cieknący spryskiwacz w tylnej klapie i faktycznie on od jakiegoś czasu nie działa, ale sprawdzając wizualnie w boczkach w bagażniku jest sucho. 

Proszę o porady co i gdzie... Z góry serdecznie dziękuję.

Posted

Jak z prądem i światłem masz wszystko w porządku, to sprawdź czy masz jakieś błędy w jednostce. Jak nie ma, możesz próbować zrobić jakiś update software'u.

Posted

Zauważyłem, że nie zawsze po takim wyłączeniu się zadziała bluetooth, tzn. nie paruje się z telefonem i cała jednostka jest jakby zamulona, wizualizacja temperatury, podgrzewania foteli itp. przez jakiś czas nie pokazuje się.  Nie działa spryskiwacz tylnej szyby, ale jestem na jutro umówiony u mechanika. Zastanawiałem się,  czy może być przyczyną przeciekający przewód płynu do spryskiwacza,  bo mam zaparowane lampy z tyłu. Co prawda wkładając rękę w te wnęki i nie wyczułem żadnej wilgoci. Zobaczę jutro, poproszę żeby mechanik wyjął wzmacniacz i wysuszył...Napewno napisze jak coś się wyjaśni