Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Na wyższych obrotach wpada w tryb awaryjny i gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich, 

Mam problem z moją Audi 2.0 TDI CAGC. Podczas jazdy pod obciążeniem (pow 2 500 obr/min) nagle traci moc i gaśnie. Miga kontrolka spiralki.  Po odpaleniu (spiralki przestają migać) przez chwile nim telepie i znowu gaśnie. Po odczekaniu ok 10 min wszystko wraca do normy i możną nią jechać, ale przy delikatnym obchodzeniu się z gazem (żadnych błędów nie pokazuje). Przy wciśnięciu pedału gazu sytuacja się powtarza (ale nie zawsze migają spiralki) . Podpiąłem się VCDSem i gdy migały spiralki pokazywał błąd map sensora, w sytuacji gdy się nie zapaliły brak błędów (!) Dzisiaj podmieniłem przepływomierz, bo zasugerowałem się trzęsącym się silnikem na wolnych oraz tym, że w jakiś cudowny sposób sam się resetuje, niestety nic to nie dało. Nie wiem od czego zacząć szukanie przyczyny. Myślę czy to może być mapsenor, ale z tego co czytałem uszkodzony czujnik daje permanentny błąd i trzeba go resetować z kompa. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem?

Będę wdzięczny za pomoc :)

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Sporo poczytałem i zastanawiam się czy te objawy mogą być spowodowane przepustnicą? Koledzy opisywali problemy z odpalaniem i samoczynnym gaśnięciem, a po jakimś czasie nagle było OK.