malin1992 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Witam! Potrzebuje pomocy. Od jakiś 2 tygodni w moim aucie nastała ciemność, brak reakcji oświetlenia o otwarcie drzwi, otwarcie bagażnika, włącznie oświetlenia w przycisku. Bezpieczniki sprawdzone, żarówki również. Tydzień temu nagle pojawiło się światło lecz tylko na parę godzin. Wymontowałem moduł komfortu, brak oznak wilgoci, wszystko suche i ładnie wygląda. Moduł zawiozłem do elektronika żeby sprawdził płytkę pod kątem zimnych lutów, wszystko było oki ale profilaktycznie przylutował całość. Po podłączeniu światło powróciło lecz nie na długo .Moduł nie montowałem w oryginale miejsce lecz pozostawiłem go na wierzchu,na dywanie i kiedy światło się nie zapala wystarczy ze leciutko w niego uderzę i światło wraca. Moje pytanie brzmi czy jest na płytce jakiś przekaźnik który steruję oświetleniem wnętrza? Bo wszystko wskazuje że uszkodzony jest jakiś element mechaniczny skoro tak się dzieje. Jeżeli jest to który to jest? Może ktoś miał taki sam problem i udało mu się go usunąć? Poniżej wstawiam zdjęcie mojego modułu.
Rekomendowane odpowiedzi