Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brd trzęsie po odpaleniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,mam problem z moim motorem 2.0 Brd ,problem polega na tym że rano jak odpalam auto to dymi na niebiesko i nierówno pracuje silnik ,słychać jakby chodził na 3 gary do momentu dodania gazu ,oczywiście wtedy chmura z tylu przez pół minuty i wszystko wraca do normy . Zauważyłem że po dłuższym postoju jest tak samo . Po odpaleniu jakby dobrze paliwa nie dostawał.  Ostatnio grzebalem przy pompie vacum, w sensie takim że chciałem ja zdemontować bo widzę że od dołu jest mokro ,odkrecilem nie te śruby co trzeba i poleciał olej, oczywiście wiercilem ne  z powrotem  bo stwierdzilem ze nie mam uszczelki więc bez sensu ja demontować. Od tej pory dzieją się właśnie takie rzeczy i nie wiem czy vacum tu ma wpływ na to . 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie podobne objawy wyeliminowała synchronizacja rozrządu :)

A straszyli wszyscy o uszczelniaczach zawodowych :

Opublikowano
  • Autor

Witam ,ponownie . Zrobiłem diagnostykę vcdsem, więc tak są dwa błędy, Pd Unit Injector cylinder 1 P1261 Regulation rangę exceeded intermittent freeze frame ,na 4 cyl to samo ,korekty na zimnym 1 cyl -2.03 I 4 cyl -1.92 A reszta w normie . Po 2 minutach pracy silnika wszystko wraca do normy ,korekty są bardzo dobre ,grupa 18 wszystko na 0.0 I 23 wszystko na 22. Sprawdziłem przy okazji synchro rozrządu na rozgrzanym i jest  1.09 . 

Opublikowano

Cześć Panowie, mam podobym problem u siebie... i borykam się z tematem od zakupu mojego B7, 
Tak jak w poście na samej górze telepie go i dymi - usłyszałem że objawem jest 2 mas ( i tu fakt już go słychać i czuć drganie przy gaszeniu),
i 3 wtrysk daje delikatnie o sobie znać - ale podpinając po jakimś czasie znów pod komputer wtrysk na 3 cylindrze był ok...
W skrócie - rozrząd nowy, EGR i przepustnica wyczyszczona, nowe świece, nowy akumulator ( bo słyszałem że to może być problemem - bo był za mały),
do nowe simeringi na wtryskach...jakieś rady?

IMG_6410.JPG

IMG_6411.JPG

IMG_6412.JPG

Opublikowano
  • Autor

Witam , sprawdziłem dzisiaj olej i sporo bo przybyło.... oznacza padniete uszczelniacze  na wtryskach ? Pdf brak , ropa w filarze normalnego koloru , uszczelniacze zmienione w zeszłym roku,  objawy tak jak wypisywalem , kopcenie i wibracje na zimnym , odczuwalny trochę brak mocy , 70 stopni wibracje ustają i 90 stopni delikatnie wibruje.  Tak jak pisałem wyżej dwa błędy plus słaba korekty na zimnym dwóch wtryskow i teraz do tego poziom oleju rośnie.  Pokazuje mi błędy pierwszego o czwartego wtrysku czyli rozumiem pierwszy od rozrządu i czwarty od ściany grodziowej ? 

Opublikowano

Tez mam taki problem delikatne szarpanie w zakresie 50-90c i ledwo zauważalne kopcenie na biało i jeszcze delikatne ubytki płynu chłodniczego nowy Egr zamontowałem wczoraj zaślepkę Egr z otworem 7 mm i przestało szarpać silnikiem wymieniłem jeszcze chłodnice spalin i wydaje mi sie ze przestaje kopcić pojeżdżę trochę i zaobserwuje czy przestał kopcić i czy ubywa płynu.. rozrząd z tego co kojarzę ma ponad 2 czyli powyżej normy moze przez to mi szarpie