Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] - Poduszki silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam do wymiany w swojej A4ce poduszkę silnika (chlupie), jej nr to 4B0 199 379 E

Chiałem kupic jakąś używaną w dobrym stanie, zastanawiam się czy nie mozna by było dopasować jakąś np od Skody Superb (produkowana do 2008)

Wyglądaja identycznie ale maja troche inne oznaczenia np (8D0 199 382 L) i tutaj moje pytanie własnie.

Czy oznaczenie ma jakieś dla mnie znaczenie czy mogę wybać dowolną która wyglada identycznie 

Z góry dziekuję za odpowiedź

Pozdrawiam Daniel

Edytowane przez zacefix

Opublikowano

Przerabiałem temat poduszek pod silnikiem kilka razy w swoim AFN. Zaczęło się od tego, że chciałem zredukować drgania budy i hałasy w kabinie, i stanęło właśnie na poduszkach pod silnikiem.

1. Najpierw wstawiłem zamienniki. Efekt był jeszcze gorszy, niż przed wymianą. Po przejechaniu 1-2 tyś km ciągle było beznadziejnie.

2. Wstawiłem używki w dobry stanie. Ale efekty był mniej więcej taki sam, jak na moich oryginałach.

3. Następnie wstawiłem polecane zamienniki (jedne z najdroższych w sklepie). I było trochę lepiej, niż przy pierwszych zamiennikach, ale gorzej, niż na moich starych oryginałach.

4. Wstawiłem nowe oryginały z ASO (wydałem chyba z 2x więcej niż na te droższe zamienniki) i od tej pory już buda prawie drży. Praktycznie od momentu wstawienia nowych poduszek zrobiła się cisza w kabinie. Po ułożeniu się poduszek (kilkaset km) było tylko lepiej.

Reasumując. Jak wymiana poduszek pod silnikiem, to tylko oryginały z ASO, ewentualnie sprawdzone używki, ale trzeba mieć pewność co do nich. Zamienniki, to tylko niepotrzebny, dodatkowy wydatek, bo i tak wrócisz do oryginałów.

Opublikowano
  • Autor

Tylko to nie jest odpowiedź na moje pytanie :-)

Wiem ze tylko dobre uzywki lub orginały z ASO, dlatego pytam o numery poduszek (czy będą pasować).