Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Po wymianie termostatu bierze olej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No kolego Ronin "zmienic branze to mozesz na {JASNOWIDZTWO}" ale nie wiem czy Jasnowidzowie maja zawsze racje :gwizdanie:. Silnik mojej niuni ma po tym niby "mini remoncie" przejechane juz 500 km. i nie ubyło ani kropelki oleju,mocy napewno przybyło-silnik chodzi duzo równiej,ciszej i płynniej(w tym czasie jezdziłem nie przekraczajac 4tys.obr./min). Co do spalin, po wjechaniu do garazu tylem nie czuc nic - przedtem nie dało sie wytrzymac :sick3:. Olej którego używam to Castrol Magnatec 10W-40, a zalałem go tym "starym"bo po remoncie jest na nim zrobione zaledwie 4tkm, a jeszcze w tym czasie dolałem 2litry swiezego oleju(bo taka była konsumpcja),po remoncie okazało sie ze oleju jest 3litry i jeszcze musiałem dolac litr,czyli na 4 litry(starego oleju) jest 3 litry(dolanego) oleju. Chce zrobic jeszce z 200-300km. i go wymienic,takze na tym "starym" oleju zrobie ze 700-800 km i go wymienie.

Czemu zmieniłes zdanie ze samochody marki Fiat itp.(ja juz si poznałem na tym gównie) maja 15-20tkm? Wiem ze nie naleza do klasy VW,AUDI,BMW,HONDA,TOYOTA czy MERCEDES, w przyblizeniu do marek OPEL,FORD itp ..., ale równaja sie z markami DAEWO,FSO,itp...(TATA) Ale napewno przebieg tych silników nie jest mierzony na 15-20tkm, tylko 100-200tkm. a to mi wystarczy ze te pierscienie tyle wytrzymaja!Pierscienie napewno nie sa ori.tylko jakies Włoskie(a moze sa zakładane do FERRARI lub LAMBO) A pozatym nikt nie jest doskonały może trzeba poprawic fabryke z INGOLSTAD na tle tych piersieni. Moze faktycznie założyli takie felerne pierscienie zeby po jakims czasie kolega "sasiad z zach. miedzy" oddał auto na "SZRUT" i kupił sobie nowe (sam napisałes ze silniki w dzisiejszych czasach maja obliczona zywotnosc) sam czytałem na ten temat ze wiodace fabryki robia tzw.słabe punkty w silnikach zeby za długo nie pochodziły.

Dodam jeszcze tyle ze nie wierze w takie opinie typu " w dzisiejszych czasach nie da sie nic naprawic trzeba kupic nowe" Prosty przykład: Wentylator klimy(ten elektryczny jakby ktos nie kumał)-diagnoza nie chodzi to wymieniamy na nowy(koszt ok.100 EURO) ale nie dla Polaka potrafiacego "wszystko naprawic" sprawa wyglada tak: odginasz pare blaszek i wyciagasz stare zuzyte szczotki,jedziesz do AGD i na podstawie "starych" kupujesz nowe(koszt ok.10PLN~2EURO),lekko je przecierasz na papierze sciernym i masz "nowe", wymieniasz lutujac i cieszysz sie kilka lat ze oszczedziłes ~ 95 EURO(przy okazji wypijasz kilka ZIMNYCH browarków TYSKIEGO :hi: Dzieki ze zainteresowałes sie tematem i starasz sie pomóc :good: