Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Błąd na kanale 1c - 6,5 - jak usunąć usterkę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W ostatnim czasie u mnie na kanale 1c ujawniły sie następujące wartosci błędów tzn. 15,1 Potencjometr silnika klapy powietrza, ciągła przerwa, *15.1 (zobacz poniżej) i 6,5 Czujnik temperatury chłodzenia silnika (ECT), klimatyzacja czasem zwarcie. Podpinałem Vag-a i niestety nic to nie pomogło. Błędy nie zniknęły. Wczoraj w przerwie pomiędzy odśnieżaniami kiedy to przeparkowywałem swoją AUDI A4 kilka razy dłoniom uderzyłem w okolicach tylnej części schowka, a także wyjąłem filtr przeciwpyłkowy i z wyczuciem próbowałem poruszyć umiejscowioną w tym miejscu klapkę (na forum wyczytałem że to ona odpowiada za nawiew ciepłego i zimnego powietrza do kabiny). Odrazu dodaję iż klapki tej nie mogłem poruszyć do tego stopnia aby zamknąć dolot. Z uwagi na powyzsze wszystko skreciłem i pononie poróciłem do odśnieżania. Ku mojemu zdziwieniu wyjeżdzając wczoraj w trasę po przejechaniu ok. 20 km znów do kabiny mogłem oprócz ciepłego powietrza wpuścić zimne (wcześniej tylko wiało ciepłym). Od razu sprawdziłem bledy w kanale 1c i okazało się że błąd 15,1 zniknął i pozostał tylko 6,5. Moje pytanie jak usunąc tą usterkę? Klimy oczywiście nie mogę włonczyć gdyż cały czas przy temp. zewn. mam śnieżynkę. Prosze o pomoc w sprawie.

Mam jeszcze takie pytanie tzn. W środkowej części pulpitu w Audi a4 umiejscowione sa kratki nawiewu. Łącznie jest ich tam 3 sztuki. Niestety kratka najbliżej pasażera uległa zniszczeniu tzn część plastiku odłamała sie od niej i wpładła mi do środka dolotu powietrza(jak włączam mocny nawiew to słychać jak ta ułamana cześć rusza się tam-denerwuje minie to). Jak to wyjąć stamtąd? Prosze o pomoc i dziękuje za wskazówki.