Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARM] Wyciek paliwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niewiedzialem gdzie napisac ten temat poniewaz mam audi a4 b5 1995r z silnikiem 1.6 gaz mam taki problem ze gdy nalewam benzyny stan licznika zwiesza sie a po chwili schodzi ponizej zera sprawdzalem to kilka krotnie patrzylem czy w silniku nie cieknie gdzies czy tez pod samochodem nie wycieka nawet sprawdzalem odjezdrzajac z miejsca i patrzac czy nie ma gdzies wycieku

jestem beradny nie mam juz zadnego pomyslu na to co to moze byc blagam o pomoc i o jakies pomysly co to moze byc.

Opublikowano

Pewnie pływak sie zawiesza i stad złe dane na desce. :szukaj:

Opublikowano
  • Autor

tylko widzisz jest taki problem ze auto nie odpala czyli raczej ubywa jakos tej benzyny chyba ze komputer tak podaje ?? i samochod nie odpala

??

Opublikowano

tylko widzisz jest taki problem ze auto nie odpala czyli raczej ubywa jakos tej benzyny chyba ze komputer tak podaje ?? i samochod nie odpala

??

Wogole nie odpala ? hmm dziwne w zasadzie przyczyn nie palenia moze byc znacznie wiecej i nie koniecznie musimy łaczyc to z jedna przyczyna... jednak ubytek paliwa bys zauwazyl. Jesli tankujesz zostawiasz auto powiedzmy pod blokiem czy gdzies w garazu to te paliwo sie nie "ulotni" jesli by wycieklo to bys to zauwazyl - z reszta przy kilku czy kilkunastu litrach to bys zostawil spory strumyk spod auta... Jesli tak bedziesz dolewal i dolewal to moze sie okazac ze podjedziesz na stacje a pistolet odbije bo bedzie pełen bak. ja bym sie upieral przy pływaku.

Moze nie odpalac przez imobilizer bo czesto sa z nim problemy. Przyczyn moze byc pelno. Jak przekrecasz zapłon to słyszysz pompke paliwa ? Przy probie odpalenia kreci i nie chce zalpalic czy pali na sekunde i gasnie ?

Musisz podac wiecej szczegołow opisac co sie dzieje bo wróżkami to nie jestesmy ;) najlepiej poszukaj moze jest ktoś tutaj z Twojego miasta to sie ugadasz podskoczy zobaczy oceni sytuacje jesli jestes "zielony" :]

Opublikowano
  • Autor

immobiliser jest ok bo jak doleje wiecej benzyny zanim wskaznik spadnie moge odpalic i kilka odpala razy na minusie a z czasem nie wiec jakby gdzies to paliwo ulatywalo tylko nie wiem gdzie bo plam nie ma a naprawdee brak mi pomyslow juz:((

Opublikowano

immobiliser jest ok bo jak doleje wiecej benzyny zanim wskaznik spadnie moge odpalic i kilka odpala razy na minusie a z czasem nie wiec jakby gdzies to paliwo ulatywalo tylko nie wiem gdzie bo plam nie ma a naprawdee brak mi pomyslow juz:((

O jakich ilosciach paliwa dolewanego mowimy? i ile to jest te pare razy kiedy odpala (ile km przejechane na dolewce) ? Paliwo samo z siebie nie znika - to nie magia gdzies te paliwo musi sie podziac - ewentualnie spalic. Napisz to o co pytalem wyzej. Rozumiem ze jak odrazu spada ten poziom paliwa to swieci Ci sie rezerwa tak ? Masz auto z pełnym FISem ? czy bez?