Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie zapalająca się kontrolka EPC, auto nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Mam problem z moim audi a4 1,6 z 99r. Mianowicie co jakiś czas auto nie odpala, czasami jest ok przez dwa miesiące a czasami stoi kilka dni a potem odpala jak zawsze. Zauważyłem że wtedy kiedy auto nie odpala nie zapala się kontrolka EPC na zapłonie, jak sie zapala auto odpala normalnie. Mój mechanik mówi że jest problem z zasilaniem sterownika bo nawet komputer się wtedy nie chce połączyć z samochodem, ale niestety nie jest w stanie rozwiązać problemu, Wszystkie bezpieczniki sprawdzone a problem pojawia się co jakiś czas. Może ktoś z forum coś podpowie?

Opublikowano

Witam, 

również miałem identyczny problem. Winą okazał się przekaźnik umiejscowiony w podszybiu w skrzynce gdzie znajduje się komputer silnika. Jutro popołudniu podam Ci numer przekaźnika który u mnie rozwiązał problem :) 

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj przeczyscilem wszystkie bezpieczniki, styki przekaźników i wymieniłem kostkę stacyjki na nową,niestety nic nie pomogło auto dalej odpala kiedy chce.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kolega dobrze Tobie pisał, rozbieraj podszybie i dobierz się do skrzynki od komputera ( ta czarna po lewej stronie) obok ECU znajdziesz parę bezpieczników i kilka przekaźników, będzie tak taki prawdopodobnie z jasną obudowa, ma on jak go wyjmiesz 2 większe styki, rozbieraj go i znajdziesz pewnie czarny styk i wypaloną dziurkę w styku. Wypoleruj papierkiem i milej jazdy.