Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Skaner a diagnoza abs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zapala mi się kontrolka abs plus trakcji, czasami gaśnie po wyjęciu kluczyków ze stacyjki lub w czasie jazdy. Pomyślałem o skanerze zamiast wydawać na mechaników czy skanerem na przykład takim https://allegro.pl/nowy-skaner-vscan-vag-mini-pl-k-can-promocja-i5481480443.html  da się  sprawdzić który czujnik abs jest do wymiany . Kabel odpada bo nie mam laptopa a pod samo diagnozowanie auta średnio się opłaca kupować i laptop i kabel choć tego w cale nie wykluczam

Opublikowano

Kolego, 2 odpowiedzi masz na forum, w opisie sobie powpisywałeś sam bzdury że jeżdzisz B6 z 86 roku i to jeszcze 2,4 benzyną i ani to ładu ani składu.

W temacie opisałeś że sie zapala trakcja i nie wiadomo czy Ty z buksa ruszasz czy jak inaczej.

Opisz dokładnie co siędzieje i w jakim aucie to może ktoś się ukłoni i coś podpowie inaczej marne szanse.

Opublikowano
  • Autor

W opisie był błąd już poprawiłem , zapala się i nie gaśnie kontrolka abs jednocześnie z kontrolą trakcji ,I NIE JADĘ BOKSUJĄC KOŁAMI UŻYTKOWNIKU PIECIAJEK  . Czasami pomaga wyjęcie kluczyków a czasami przy następnym odpalaniu już gasną normalnie a czasami w czasie jazdy dopiero zgasną . Wiadomo nikt tu z fusów nie wróży nie pytam się co autu jest , a o interfejs , wiem że błąd skasuje i ten najtańszy ,chodzi mi o to czy któryś z tych skanerów jest w stanie mi wskazać który to na przykład czujnik abs  jeśli to czujnik,  czy jeśli jest przerwa w obwodzie to czy mi wskaże przy którym kole. A za odpowiedzi typu masz to na forum z góry dziękuje , szukałem i nie znalazłem tematu który by odpowiadał na moje pytanie.