Marcin880924 Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 Witam problem z olejem tzn auto ma przejechane 75tys. Przed wymianą oleju po przejechaniu 6 tyś zawołał 1l pi wymianie oleju I filtrów zawołał po 1tys 1l oleju dodałem samochód do sprawdzenia u mechanika wszystko jest ok ale dlaczego po przejechaniu tyś wola litr oleju podkreślam auto było u mechanika I wszystko ok z pierscieniami itd czy może być to wina czujnika może być zepsuty proszę o pomoc
Rafixo Opublikowano 17 Października 2018 Opublikowano 17 Października 2018 (edytowane) W dniu 14.10.2018 o 21:46, Marcin880924 napisał: Witam problem z olejem tzn auto ma przejechane 75tys. Przed wymianą oleju po przejechaniu 6 tyś zawołał 1l pi wymianie oleju I filtrów zawołał po 1tys 1l oleju dodałem samochód do sprawdzenia u mechanika wszystko jest ok ale dlaczego po przejechaniu tyś wola litr oleju podkreślam auto było u mechanika I wszystko ok z pierscieniami itd czy może być to wina czujnika może być zepsuty proszę o pomoc Przecież to normalne w silnikach TFSI wyprodukowanych do chyba 2012 roku że bierze litr oleju na 1 tys, wada fabryczna. Jeżeli by się chciało to wyeliminować to remont silnika, tzn. tłoki na szlifiernie żeby wstawić szersze pierścienie. Ale jak już się to robi to robi się przy okazji wszystkie uszczelki itp, często też wymienia się pompę wody bo lubi przeciekać czy łańcuch rozrządu i napinacz. Moje auto właśnie za tydzień leci do mechanika na taki (drogi, 5-6 tys zł) zabieg. Edytowane 17 Października 2018 przez Rafixo
Rekomendowane odpowiedzi