kogutbllee 0 Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 (edited) Witajcie ci obym prosić Was o radę. Wyskoczył mi błąd "Head range Control defective" po przeskanowaniu kod błędu to 00496 mówiący o problemie z czujnikiem poziomu świateł a dokładnie -zwarcie z biegunem dodatnim lub obwód przerwany -nieciagly Mimo błędu światła działały normalnie, mam na myśli to że ich poziom był jak zawsze. Niestety w między czasie padł mi czujnik przy pedale sprzęgła i auto trafiło do mechanika który usterkę usunął. Świateł nie ruszał bo chce to sam ogarnąć w związku z gigantycznym kosztami naprawy tu w Norwegii. Auto po powrocie od mechanika ma maksymalnie opuszczone światła. Poradźcie jak się za to zabrać? Czy dam radę sprawdzić wiązkę w warunkach domowych bez miernika. Ewentualnie jak to zrobić z miernikiem (kupię jeśli nie będzie innej opcji) jeśli znajdę przerwany obwód lub wymienię ten czujnik to czy światła z automatu wrócą na dobra pozycję czy będę musiał ponownie podłączyć auto pod kompa? Z góry dziękuję za pomoc i liczę na wyrozumiałość. Edited November 23, 2018 by kogutbllee Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts