Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wydech przelotowy A4 B7 3.0TDI V6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Planuję zrobić w moim a4 3.0TDI 204km przelot.Usunąć katalizator,dpf,puchy i zaślepić egr. 

• Jest ktoś na grupie kto przeprowadził taką modyfikację u siebie w aucie z takim silnikiem ?
  • Czy ktoś posiadający taki wydech mógłby sie wypowiedzieć jak z dymieniem? (z własnego doświadczenia i obserwacji wiem,że a5 3.0TDI nie dymi jakoś bardzo i dźwięk jest śliczny)
  • Czy po zamontowaniu takiego wydechu będzie jakiś minimalny przyrost mocy ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi ?

Opublikowano
  • Autor

up.

Opublikowano
  • Autor

Nikt nic ? ?

Opublikowano

Jeśli pozbędziesz się DPF i reszty dymienie będzie na pewno bo na czym sadza miała by się osadzić.Widziałem podobny efekt w BMW e46 330d . Zostawiasz końcowe puchy rozumiem ? Wzrośnie na pewno moment i dojdzie parę KM , poprawi się też reakcja na gaz. Przy dodaniu gazu może być "BATORY" z tyłu , kwestia też czy masz już program.

Kwestię trucia środowiska pozostawiam bez komentarza .

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, dekiel 13 napisał:

Jeśli pozbędziesz się DPF i reszty dymienie będzie na pewno bo na czym sadza miała by się osadzić.Widziałem podobny efekt w BMW e46 330d . Zostawiasz końcowe puchy rozumiem ? Wzrośnie na pewno moment i dojdzie parę KM , poprawi się też reakcja na gaz. Przy dodaniu gazu może być "BATORY" z tyłu , kwestia też czy masz już program.

Kwestię trucia środowiska pozostawiam bez komentarza .

Programy nie mam,ale po zrobieniu wydechu mam zamiar znaleźć jakąś dobrą firmę od tego i zrobić program.A końcowe puchy też chciałem wywalić.

Opublikowano
7 godzin temu, WiUS napisał:

Programy nie mam,ale po zrobieniu wydechu mam zamiar znaleźć jakąś dobrą firmę od tego i zrobić program.A końcowe puchy też chciałem wywalić.

Przy full przelocie na pewno będzie BATORY i będzie głośno.

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, dekiel 13 napisał:

Przy full przelocie na pewno będzie BATORY i będzie głośno.

A czy mocne dymienie na full przelocie można jakos zredukować ? Programem czy czymś innym ? Oczywiście nie chodzi mi żeby do zera,ale żeby nie było mega czarnej chmury :)

Edytowane przez WiUS

Opublikowano
8 godzin temu, WiUS napisał:

A czy mocne dymienie na full przelocie można jakos zredukować ? Programem czy czymś innym ? Oczywiście nie chodzi mi żeby do zera,ale żeby nie było mega czarnej chmury :)

Można należałoby ująć dawki paliwa i co za tym idzie dostosować czas i długość wtrysku ale ..... to jest zmniejszanie mocy i osłabianie już ori fabrycznego programu/ nie słyszałem jeszcze o takim modzie a dłubię w autach ponad 20 lat/. Więc po prostu bez sensu. Robienie full przelotu dla samego dżwięku / bo moc podobną osiągniesz/ się po prostu nie kalkuluje wg mnie a dowód też może polecieć. Twoje auto = Twoja sprawa.

Usuń końcowe załóż przelotowe zrób konkret program / jak chcesz więcej koksu usuń DPF ale środowisko z tego nie będzie zadowolone/. ?

Opublikowano
  • Autor
24 minuty temu, dekiel 13 napisał:

Można należałoby ująć dawki paliwa i co za tym idzie dostosować czas i długość wtrysku ale ..... to jest zmniejszanie mocy i osłabianie już ori fabrycznego programu/ nie słyszałem jeszcze o takim modzie a dłubię w autach ponad 20 lat/. Więc po prostu bez sensu. Robienie full przelotu dla samego dżwięku / bo moc podobną osiągniesz/ się po prostu nie kalkuluje wg mnie a dowód też może polecieć. Twoje auto = Twoja sprawa.

Usuń końcowe załóż przelotowe zrób konkret program / jak chcesz więcej koksu usuń DPF ale środowisko z tego nie będzie zadowolone/. ?

Celem przelotu miał być tylko ładny dźwięk.Co do podniesienia mocy to tylko tak z ciekawości zapytałem czy może być jakiś przyrost,a program na podniesienie mocy i tak będzie robiony.Byłem tylko ciekaw czy ktoś na forum robił coś takiego w A4 3.0 tdi i jak to wyglądało z dymieniem,ponieważ w a5 dymienie było bardzo małe,a wiadomo,że czarna chmura za autem słabo wygląda ??

a że środowisko z takiej modyfikacji nie będzie zadowolone to dodatkowy plus ??

tak czy inaczej dzięki za małe objaśnienie :D

Opublikowano

Dzwięk na pewno będzie zadowalający. ? Moc i moment podskoczą , choć bardziej moment na pewno reakcja na gaz lepsza co za tym idzie przyśpieszenie. Po takiej modyfikacji przydałby się mały remap programu. ?