Jump to content
IGNORED

[B5 ADR] Wysokie obroty przed zmianą biegów

Recommended Posts

Posted

Witam Wszystkich forumowiczów!!! :hi:

Jestem posiadaczem Audi A4 B5 1997r. z automatyczną skrzynią biegów. Ostatnio zauważyłem bardzo dziwne zachowanie skrzyni biegów, otóż, podczas stałego przyśpieszania (pedał gazu w tej samej pozycji) zauważyłem, że przed zmianą biegu na wyższy obroty silnika szaleją, a mianowicie przy ok 3000obr/min gdy zmienia się bieg na wyższy obroty podskakują do 3500 i po około 1 sekundy dopiero załącza się następny bieg. Wygląda to tak jakby automat miał zbyt duże opóźnienie reakcji. Nadmieniam, że jeszcze 2 dni temu wszystko działało poprawnie. Jeśli ktoś z forumowiczów jest w stanie mi coś podpowiedzieć lub doradzić będę bardzo wdzięczny za każdą cenną informację.

Pozdrawiam

* nie nazywaj proszę wątków wielkimi literami - Łukasz[br]Dopisany: 07 Marzec 2009, 15:33_________________________________________________Pojutrze jadę do mecha, zobaczymy.... :gwizdanie:

http://www.automat.pl/autoservice/index3.html[br]Dopisany: 09 Marzec 2009, 21:53_________________________________________________Byłem dziś u mechanika a cena naprawy mnie zamurowała 1800zł sama robocizna :wallbash: :wallbash: