cherryjug Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 Proszę o analizę poniższych logów grupy 011 i 003 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9dc7649b1ac9be7a.html Dzięki P.s. Logi wykonywane były na 3 biegu Toledo ASV 02'
spanky Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 moze byc .. choc sa minimalne problemy ze stabilizacja doladowania ...
cherryjug Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Opublikowano 11 Marca 2009 moze byc .. choc sa minimalne problemy ze stabilizacja doladowania ... Czy mógłbyś mi podpowiedzieć co jest przyczyną braku stabilizacji doładowania? Dodam, że tydzień temu turbo było w czyszczeniu, po problemach z notlaufami (doładowanie dochodziło do 2570.4mbar). Powyższe logi robione były jakieś 3 dni po czyszczeniu. Czy przy takich wahaniach ciśnienia doładowania, auto będzie łapało notlaufy, czy musi być przekroczona jakaś wyższa granica, żeby do tego doprowadzić? Przegoniłem go kilka razy do 160km/h na V biegu i nie było probelmów. Dzięki za wszelką pomoc i sorki, że z Seatem tak wyskoczyłem, ale wiem, że macie tu na forum wielu szpeców:)
spanky Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 sam sobie odpowiedziales ... czyszczenie turbo najprawdopodobniej jest tego przyczyna ... [delikatnie sie lopatki przycinaja] pojezdzij troszke [ale tak zeby turbo pracowalo ] i zrob ponownie logi ... moze sie wszystko ulozy ... tak jak napisalem nie jest zle .. a do notlauf'u to Ci duzo brakuje ... Seat fajny samochod ...
bigu888 Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 Możesz spróbować wydłużyć sztange aktuatora o 2 pełne obroty śruby. Masz ciut zawysokie wypełnienie, powinno być 62-65% maksymalnie, ale może być to spowodowane przycinaniem kierownic. Jednak jak wydłużysz to sprężyna aktuatora nabierze więcej siły(większe ugięcie w położeniu górnym) i może łatwiej pokona ewentualny opór.
Rekomendowane odpowiedzi