.:Wojtas:. Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Witam, Dawno się nie udzielałem na forum wiec idzie wiosna i chce się poradzić .Po poprzednim A4 1.8 był francuz ehhh 2.2dci laguna!! hehe , a już jakiś czas A4 1.6 2000r tylko nie mam jak sprawdzić teraz kodu silnika jest to 1.6 chyba 102 PS bez gazu wyprodukowane 19/03/2000r .145tys.km .Che je sprzedać i chce aby auto śmigało bez problemów następnemu właścicielowi tak jak i mi . Od niedawna ok. 10 tys. auto troszkę przy zmianie z 1biegu na 2 się przytykało dosłownie na chwile , następnie jadąc na 1biegu bez gazu w korku auto robiło małą żabkę i po dodaniu gazu szarpało do tego na zimnym jak i na ciepłym silniku obroty falowały minimalnie choć na zimnym od razu po odpaleniu bardziej .Było to denerwujące lecz dla innych aż tak nie odczuwalne . Byłem na kompie wykazało błąd 16486 i 17831 bank1 .Po przeczyszczeniu i adaptacji przepustnicy + do tego wymiana pękniętego przewodu od przepustnicy do listwy paliwowej + do tego było pękniecie na dolocie powietrza .To wszystko zostało zrobione i zniknął problem obrotów i żabki ale błąd 17831 bank1 nadal jest .Wcześniej wymieniłem świece i przewody Czego to jest przyczyna i jak usunąć tą usterkę ?Może przeczyścić EGR ? szukałem odp. na mój problem ale na wsyztko nie znalażłem odpowiedzi.Prosze o pomoc . Pozdrawiam Wojtas[br]Dopisany: 13 Marzec 2009, 12:32_________________________________________________błąd 17831 -układ wtrysku powietrza dodatkowego to wiem ale co dalej ....??
lukaszr Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 błąd 17831 -układ wtrysku powietrza dodatkowego to wiem ale co dalej ....?? Wystarczy poszukać i już masz jakąś podpowiedź: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_aqd_powtarzajacy_sie_check-t23363.0.html
.:Wojtas:. Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 ....czytałem to wczesniej....ale dzięki [br]Dopisany: 13 Marzec 2009, 15:18_________________________________________________oznaczenie silnika ANA 74KW/100 PS
Recommended Posts