Jump to content
IGNORED

[B6 AWX] Czujnik paliwa, pływak A4 B6 - instrukcja, rysunek ???

Recommended Posts

Posted

Witam. Przeczytałem na forum wiele fajnych instrukcji dotyczących wskaźnika paliwa i sprawdzenia pływaka w baku, obejrzałem nawet kilka fotek, ale wszystkie niestety dotyczą B5, a brak instrukcji do B6.

Mimo że elementy przy baku w B5 i B6 są podobne, proszę o potwierdzenie czy w B6 również ściąga się 2 przewody do paliwa, aby wyciągnąć pływak. W jaki sposób zrobić to najlepiej, bo mam z tym problem - po prostu nie chce zejść??? Na siłę ciągnąć czy podważyć śrubokrętem???[br]Dopisany: 15 Marzec 2009, 22:04_________________________________________________

Może ktoś ma jakiś rysunek czy instrukcję B6, która pokazuje jak to działa, co jest co (który to czujnik paliwa, itp.), do czego służą poszczególne elementy w baku.

Zaglądam tam, ale że jest mało miejsca trudno zobaczyć dokładnie co zrobić, aby dobrze pokazywało poziom paliwa.

[br]Dopisany: 16 Marzec 2009, 09:31_________________________________________________

Niech ktoś mi chociaż napisze, który to ten czujnik paliwa w tym baku, żebym wiedział co mam tam dziubać.

Czy to ten pręt/drut długi na którego końcu jest czujnik i ma być na górze równo z paliwem, a nie na dnie ???

Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.

Posted

W końcu konkret i chyba pierwsza osoba, która coś wie. Wielkie dzięki za rysunek... od razu dodał mi inspiracji i motywacji do dalszej pracy nad tym.

Z pierścieniem nie ma problemu - odkręcam swobodnie za każdym razem. Problem pojawia się dalej:

- jak odkręcić/oderwać 2 wężyki: na obejmy nie są, czyli pewnie samozatrzaskowe, ale ciągniecie na siłę czy podważanie od spodu nic nie daje. Jaki tu jest sposób na ich odczepienie ??

- druga sprawa, chociaż nie wyciągnąłem całego mechanizmu z baku z uwagi na trzymające wężyki, to do połowy się udało, żeby cokolwiek w środku zobaczyć. I teraz pytanie: gdzie jest czujnik paliwa, który element odpowiada za wskazywanie poziomu paliwa i jak poprawnie powinien być zamontowany. Poruszałem, postukałem w ten odstający pręt (trzyma się luźno, leci do góry, chyba jak trzeba), ale to nie dało żadnych efektów i wskaźnik paliwa dalej wskazuje na zero.

Co tam trzeba ruszyć w tym pływaku, aby wskaźnik działał?

Posted

Dzięki za pomoc, dziś sprawdzę instrukcje w praktyce[br]Dopisany: 21 Marzec 2009, 08:51_________________________________________________

Okazało się, że u mnie trzeba po prostu odpowiednio ustawić pływak by wskaźnik działał. także działa, ale pojawił się natomiast inny problem - wskaźnik paliwa pokazuje odwrotnie poziom paliwa. co można z tym zrobić?