Jump to content

Recommended Posts

Posted

co myślicie o tych głośnikach

http://allegro.pl/item581069170_rainbow_iq165cx_glosniki_tyl_165_audi_a4_b5_sedan.html

http://allegro.pl/item580922939_rainbow_iq230_12_glosniki_przod_130mm_audi_a4_b5.html

warto tyle dać za te na przód i czy z tylu mogą być jakieś dobre ale zwykle 16 a nie tak jak te specjalne pod ten model i jakie ciekawe rozwiązania polecacie planuje tez w przyszłości wzmacniacz do głośników przednich i tylnych i może jakiś subwoofer tez może jakieś propozycje

Wszelkie sugestie mile widziane

Posted

witaj. ja wlasnie tez poluje na glosniki przod i wzmacniacz, kurde myslisz ze lepiej zaplacic tyle za to ze glosniki sa p&p pod auto i maja duzo watow czy lepiej troche pokombinowac i wstawic jakies dobre jakosciowo typu HERTZ ESK 165, HELIX MK, ja chyba kupie hertze, ale powiedzcie cos na ten temat. Pozdrawiam.

Posted

witaj. ja wlasnie tez poluje na glosniki przod i wzmacniacz, kurde myslisz ze lepiej zaplacic tyle za to ze glosniki sa p&p pod auto i maja duzo watow czy lepiej troche pokombinowac i wstawic jakies dobre jakosciowo typu HERTZ ESK 165, HELIX MK, ja chyba kupie hertze, ale powiedzcie cos na ten temat. Pozdrawiam.

już wcześniej na ten temat sie rozglądałem i jeśli chodzi o przod to wielu doradza zrobić samemu dustanse na głośniki 16 cm i wtedy do nich wzmacniacz oczywiście drzwi wygłuszyć matami bitumicznymi i w bagażnik suba dać ale można chyba też dać dystanse do zwykłych 13 mozna takie na allegro dostać i wtedy dać np takie o wiele tańsze i nawet mocniejsze bo te pod wymiar maja 120 ale max a te maja 80 rms wiec bedą grały lepiej i jeśli chodzi o hertza to napewno lepiej troszke dołożyć i kupić rainbow albo dls czy też coś w tym stylu a jesli hertz to seria hsk ale to już chyba lepiej rainbow mimo to. noi oczywiscie zalecam wymiane okablowania na 2x2,5 mm bedzie wielka roznica[br]Dopisany: 18 Marzec 2009, 13:15_________________________________________________Koledzy mam pytanie posiadam takie głośniki Pioneer TS-A1703i ale niewiem czy opłaca sie je montować albo w pólke albo drzwi ale raczej w półke bo mniej zabawy jak narazie proszę o opinie. mam jeszcze jedno pytanko jak podpiąć jakiś wzmacniacz pod oryginalne radio gamma cc ponieważ takie posiadam a jako takiego wyjscia na wzmacniacz ono niema ponieważ żadne ekranowane kable niewychodzą