lechwik Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Witam mam problem - po odłączeniu wtyczek od komputera na podszybiu i wyciągnięciu akumulatora (zrobiłem to w celu wymontowania mechanizmu wycieraczek - stanęły) Nie dział mi domykanie szyb - ani z pilota ani z kluczyka w zamku. bezpośrednio po założeniu akumulatora nie działał mi pilot w kluczyku ale po skasowaniu błędów z modułu komfortu kluczyki działają. Pozostał tylko problem z domykaniem. Prawdopodobnie coś się przeprogramowało i trzeba odtworzyć stare ustawienia. Czekam na wasze wsparcie Wiktor
siemian Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 hmmm... wiem że np. w mercedesie żeby działało zdalne zamykanie i otwieranie szyb (jak również automatyczne otwieranie i zamykanie szyb ze środka- w sensie naciskasz przycisk i puszczasz a szyba sama idzie do końca) po odlaczeniu zasilania to trzeba skalibrować czujniki. Polega to na otwarciu szyb do końca i zamknięciu ich z kabiny. Nie wiem jak sprawa wygląda w audi, ale być może analogicznie Pozdrawiam serdecznie
lechwik Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Zasugerowałem się Twoją podpowiedzią - kilka razy zamknołem i otworzyłem szyby (w skrajne pozycje ) Wszystko działa już normalnie Dzieki za pomoc - pozdrawiam Wiktor
Recommended Posts