Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klimatronik zmieniający temperatury w czasie jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z działaniem klimatronika w moim A4 B6 1,8T avant z 2002r.

Problem wydaje się dość dziwny - tak jakby klima gubiła ustawienia po przejechaniu ok. 10 km :angry:

Jak to wygląda?

Wyruszam w trasę, ustawiam sobie klimatronika na AUTO, 22'C (pasażer i kierowca), ECON ON.

Auto się rozgrzewa, klima osiąga swoją temperaturę, nawiew zwalnia, wszystko jest w porządku.

Nagle, po przejechaniu ~10 km z lewej strony klimy (lewa kratka na środku panelu, lewa boczna, przestrzeń na nogi, szyba) zaczyna lecieć albo bardzo gorące, albo bardzo zimne powietrze :kox: Czuć bardzo wyraźną różnicę temperatur między stroną lewą, a prawą samochodu. To zimne/gorące powietrze dmucha sobie cały czas, przez resztę drogi. Nie jest tak, że po dobiciu do ustawionej temp się zmienia czy coś - prędkość nawiewów bez zmian.

Sprawdzałem VCDSem błędy na klimatroniku - brak. Nastawy podstawowe, adaptacja zrobiona. Kilka miesięcy temu czyściłem potencjometry które miały błędy oraz wymieniałem potencjometr odpowiedzialny właśnie za lewą stronę temperatury auta (bo były błędy).

Zauważyłem, że w VCDS są na odwrót temperatury kratek podane - lewa gorąca, to wg vcds prawa.

W załączniku wrzucam screeny. 22'C AUTO, po przejechaniu ~17 km. HI AUTO, po ok. 1-2 min od ustawienia. LOW AUTO, po ok. 1-2 min.

Ktoś się spotkał z takim problemem? Proszę o pomoc.

Trochę to irytujące... Kiedyś przez te wariacje, w zimie, zamarzała mi lewa strona przedniej szyby :doh:

22 auto.png

hi auto.png

LOW AUTO.png

Edytowane przez Vickers