Maciek1281 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Witam. Czy wymienial ktos uszczelke w drzwiach ta w karoseri, jak ona jest przymocowana na wcisk czy klejona
Maciek1281 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2020 Czy uszczelka w takim stanie moze byc przyczyna szumow na slupku b
skorzyk Opublikowano 23 Czerwca 2020 Opublikowano 23 Czerwca 2020 (edytowane) Uszczelka wew. jest montowana na wcisk, sam wymieniałem ją ponieważ miałem problem z szumieniem. Niestety po wymianie problem nie został usunięty. Wykonywałem już : - wymiana uszczelki wew. na oryginał nowy - przesunięcie rygla blokującego drzwi w głąb (pomogło ale w nieznacznym stopniu) - z wyczuciem delikatnie wykrzywiłem górną ramkę szyby w drzwiach w kierunku dachu (efekt raczej mizerny) - smarowałem uszczelki smarem do uszczelek, pomagało na 3 dni Zastanawiam się nad wymianą uszczelki zewnętrznej ale nie wiem czy jest sens, jeżeli to nie pomoże to będę próbował wygłuszyć drzwi. Edytowane 23 Czerwca 2020 przez skorzyk
Maciek1281 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2020 21 minut temu, skorzyk napisał: Uszczelka wew. jest montowana na wcisk, sam wymieniałem ją ponieważ miałem problem z szumieniem. Niestety po wymianie problem nie został usunięty. Wykonywałem już : - wymiana uszczelki wew. na oryginał nowy - przesunięcie rygla blokującego drzwi w głąb (pomogło ale w nieznacznym stopniu) - z wyczuciem delikatnie wykrzywiłem górną ramkę szyby w drzwiach w kierunku dachu (efekt raczej mizerny) - smarowałem uszczelki smarem do uszczelek, pomagało na 3 dni Zastanawiam się nad wymianą uszczelki zewnętrznej ale nie wiem czy jest sens, jeżeli to nie pomoże to będę próbował wygłuszyć drzwi. Witam. Kolego ja probowalem wszystkiego i nic nie pomoglo. Obkleilem caly bok tasma i dalej szumialo. Dzis wyczytalem na forum zeby sciagnac uszczelke szyby i tam w samym rogu cos podlozyc ze tam moze szumiec
Maciek1281 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2020 2 godziny temu, skorzyk napisał: daj znać czy pomogło Ok ale dopiero kolo soboty bede cos patrzyl
Maciek1281 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2020 2 godziny temu, Maciek1281 napisał: Ok ale dopiero kolo soboty bede cos patrzyl Ppdam ci moje dane napisz na messenger bedzie łatwiej sie konraktowac Maciej Szczygieł
Rekomendowane odpowiedzi