Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

3.0 TDI V6 Tiptronic - wolna reakcja na gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od niedawna jestem uzytkownikiem A4 3.0tdi 272km Quattro i jestem troche rozczarowany dzialeniem skrzyni tiptronic. Skrzynia w trybie auto trzyma strasznie niskie obroty. Jadac np. 70km/h auto jedzie juz na 8 biegu z obrotami w granicach 900. Jezeli chce przyspieszyc to mimo duzej mocy i momentu musze zdecydowanie nacisnac gaz zeby doszlo do redukcji bo przy lekkim dodawaniu gazu samochod ledwo co przyspiesza. Oczywiscie moge przelaczyc na dynamic i wtedy jest wszystko pieknie tylko obroty sa w granicach 2000. Brakuje mi jakiegos posredniego trybu pracy skrzyni miedzy auto, a dynamic.

Z tego co czytalem skrzynia w trybie auto powinna dopasowac sie do stylu jazdy kierowcy. Czy jest szansa ze jezdzac dynamicznie skrzynia dopasuje sie do mojego stylu jazdy i bedzie pozniej redukowala biegi czy to raczej jest nieodczuwalny efekt?

W moim starym aucie Bmw 330d 258km skrzynia ZF8HP miala trzy tryby pracy (economy, comfort i sport). Jezdzilem glownie w comfort i auto nie schodzilo raczej ponizej 1200 przez co reakcja na gaz byla bardzo zywiolowa. W Audi jest niestety duzo gorzej.