Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z bluetooth ami mmi 3g basic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zwracam się z prośbą o pomoc. W moim samochodzie posiadam radio mmi 3g Basic oraz oryginalne wejście ami, do którego dokupiłem już chyba 4 różne adaptery tego typu: https://allegro.pl/oferta/adapter-ami-mmi-bluetooth-usb-audi-3g-low-basic-8436456282

W zielonym menu ustawiłem bluetooth i aux jako aktywne, problem w tym że i tak po mimo to raz się połączy, czasami łączy się mój telefon do adaptera lecz puszcza muzykę jakoby przez aux. Lecz chciałbym mieć możliwość aby mój telefon się połączył z mmi i żebym miał możliwość przełączenia muzyki na youtube lub spotify po przez przyciski na kierownicy oraz za pomocą joysticka mmi i aby tytuł piosenki był widoczny na wyświetlaczu . Chciałbym aby wszystko działało jak na tym filmiku : https://www.youtube.com/watch?v=2sOix8zk4Bw    Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Zwróć uwagę, że na filmiku jest dostęp do muzyki, która jest w pamięci telefonu.

Nie ma taniego sposobu do działania, które oczekujesz. Trzeba zamontować interfejs, który będzie przenosił carplaya albo androidauto na ekran mmi, budżet około 2000zł żeby tak działało.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, shaqal napisał:

Zwróć uwagę, że na filmiku jest dostęp do muzyki, która jest w pamięci telefonu.

Nie ma taniego sposobu do działania, które oczekujesz. Trzeba zamontować interfejs, który będzie przenosił carplaya albo androidauto na ekran mmi, budżet około 2000zł żeby tak działało.

A jakie daje mi możliwości adapter podłączony do złącza AMI ? I dlaczego po podłączeniu na wyświetlaczu mam informacje "to urządzenie lub kabel nie jest obsługiwany" ?

Opublikowano
AUDI-A4-A5-A6-Q7-A8-STREAMING-BLUETOOTH-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro za 149 zł - AUDI A4 A5 A6 Q7 A8 STREAMING BLUETOOTH MMI 3G AMI (8624506779). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

- taki działa dobrze z MMI 3G Basic oraz 3G High

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, shaqal napisał:

A jakie daje mi możliwości adapter podłączony do złącza AMI ? I dlaczego po podłączeniu na wyświetlaczu mam informacje "to urządzenie lub kabel nie jest obsługiwany" ?

13 minut temu, shaqal napisał:
AUDI-A4-A5-A6-Q7-A8-STREAMING-BLUETOOTH-
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro za 149 zł - AUDI A4 A5 A6 Q7 A8 STREAMING BLUETOOTH MMI 3G AMI...

- taki działa dobrze z MMI 3G Basic oraz 3G High

No właśnie zastanawiałem się na tym, lecz w tym nie ma możliwości żeby przełączyć muzykę joystickiem lub na przyciskach z kierownicy, a na tym mi jednak zależy żeby podczas jazdy nie korzystać z telefonu.

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam ten sam problem, udało Ci się znaleźć rozwiązanie? Któryś adapter się sprawdził?