Hubcio099 Opublikowano 5 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Witam. Od jakiegoś czasu niepokoi mnie pewien dźwięk, takie jakby szuranie/tarcie, nie jest to jakoś głośne. Ustaje ono gdy wcisnę sprzęgło. Z tego co wiem dwumasa i sprzęgło były wymieniane, generalnie innych objawów poza tym cichym dźwiękiem nie ma Czy ktoś wie co to może być? Łożysko oporowe? Dzięki z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teoleo Opublikowano 5 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Witam, Bardzo prawdopodobne. Mam za sobą problem z łożyskiem oporowym i jak mówili Panowie mechanicy , dziwne dźwięki z okolic skrzyni i sprzęgła to główny objaw zużytego łożyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubcio099 Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Tylko jeśli to łożysko oporowe to ten dźwięk byłby na puszczonym sprzęgle, a na wciśniętym nic nie słychać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi