Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Różnice puszek środkowych s4 rs4 a 3.2fsi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie Pytanko mam seryjny wydech od 2.0 TFSI, Wrzuciłem dp 2.75 po dp jest pierwszy tłumik środkowy potem zaraz za nim drugi i rozgałęzienie na dwie strony i dwie puchy,z samym dp dźwięk jest fajny ale chciałbym lepszy zrobic wiec wyrzuciłem pierwszy tłumik i dźwięk super tylko rezonuje i brzmi jak Honda.... Pytanko teraz jak bym wyrzucił drugi środkowy lub wrzucił wydech od 3.0tdi lub 3.2tfsi  który jest rozgałęziony na dwie rury jak od s4,który da lepszy dźwięk ? Podkreślam ze wtedy by był downpipe,pierwszy tłumik wyrzucony i wrzucony wydech od 3.0 tdi czyli tylko dwie końcowe puchy lub od 3.2tfsi czyli przejście na Y zrobic i by była puszka dodatkowa i cały czas dwie rurki do tylnych puch... zdjęcia poniżej wydechów o które  mi chodzi 

tutaj mój seryjny + dodatkowo jedna puszka przed jest ale by była wyrzucona przy wydechu 3.0 tdi lub 3.2tfsi

4FCB2C8B-F4ED-45D5-B041-99C922E3268D.jpeg

wydech 3.2tfsi ,Ten wydech by był z dp2,75,pierwsza puszka out + Y rozgałęzienie 

4A5767A3-F133-43CD-9958-49A354694C01.jpeg

Wydech 3.0 tdi ,Tu by było dp 2.75 plus pierwsza Pucha out czyli od dp po tylne puszki przelot by był,chyba głośne by to było? Który wydech lepszy bedzie z dźwiękiem i bez wsi ?:)

C144BA3C-1B79-4C55-ADBB-9A8B57CE1308.png

Kolejne pytanie różnią się czymś puszki środkowe od s4 a 3.2fsi lub rs4? 
Tylne puchy bym zostawił od 2.0tfsi lub jak cały wydech by był od 3.2fsi to wtedy różnica tylnych puszek jest jakaś miedzy 2.0 tfsi a 3.2 fsi?

Numery sie różnią widzę na tłumikach miedzy rs4 a s4 a nie wiem jak s4 ma sie do 3.2fsi....

Czytalem już sporo ze dp potem przelot z 3.0 tdi i rozgałęzienie Y Pucha s4 i dalej seria lub jakieś inne końcowe :) doradźcie coś Panowie bo nie chce dawać milionów w Mg za wydech 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ktoś wie może jaka różnica miedzy środkowymi puszkami z rs4 a s4? Może być duża różnica czy raczej znikoma?