Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Sadza i drgawki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rudi racja . Sadza sie osadzi nawet w rocznym samochodzie , na to ma wpływ wiele czynników , paliwo itp. Nie o to chodzi, problem że najpierw bucha sadzą a potem go telepie ? A najciekawsze że jak jadę w okolicach i powyżej 4 tyś obr. to ani jakoś nadzwyczaj nie dymi ani nie przerywa , w ogóle nic niepokojącego się z nim nie dzieje :mysli:

Opublikowano

Aaaa.., to nie. Ja mam wydłubanego i myślałem, że może jest coś wspólnego, ale jak ty go nie wyjmowałeś (chyba, że zrobił to ktoś przed tobą) to wspólnej cechy nie ma. To odnośnie dymienia.

Co do telepania to faktycznie może być coś z przytkanym filtrem. Przy dużych obrotach nie dostaje takiej dawki jak powinien i dlatego kaszle, bo nie daje rady zaciągnąć tyle ile by chciał. Albo jest gdzieś nieszczelny układ paliwowy i zaciąga powietrze- hmmm, ale wtedy byś miał problem z rozruchem. A ty jak mniemam z tym kłopotu nie masz.

A paliwko tankowałeś tam gdzie zawsze czy w innym miejscu?

Opublikowano

Wiem ze kata nikt nie wydłubywał bo widziałem go na własne oczy i wiem że jest jeszcze w miarę sprawny ( był sprawdzany w serwisie ). Co do rozruchu to niedawno wymieniłem bedix w rozruszniku bo już sprzęgiełko puszczało i w tej chwili i na ciepłym i na zimnym pali na dotyk tak wiec ta opcja też odpada. Paliwko tankuje w różnych miejscach , nawet kiedyś zatankowałem na orlenie takie lepsze ale to tez nic nie dało.

Może faktycznie ten filtr paliwa trzeba wymienić :mysli:

Kiedyś miałem taka akcje że samochód podczas jazdy po prostu gasł i nie chciał odpalać. Okazało się że poprzedni właściciel lał do baku jakieś gówno i ten filterek wstępny z sitkiem co jest w baku był tak zasyfiony że paliwo nie chciało przez niego przelatywać. Może to ma coś wspólnego z tym ? Może jakieś syfy przedostały się do filtra paliwa ?

Opublikowano

Wymiana filtra nie zaszkodzi. Tymbardziej, że go jeszcze nie wymieniałeś (dobrze zrozumiałem?). Koszt niewielki, a możliwe że to właśnie przyczyna???