Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Dziwna praca szyby elektrycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam taki problem, mianowicie lewa - przednia szyba ( od kierowcy ) strasznie powoli sie otwiera i zamyka . Rozbierałem już boczek , smarowałem mechanizm z prowadnicami ale to nic nie daje , może silniczek jakoś stracił moc ? Nie bardzo wiem co można dalej z tym zrobić i zwracam się do was o pomoc :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A czy przez dłuższy czas próbowałeś nie odsuwać szyby :)? Jak tak to czy wtedy przez jakiś czas wszystko chodziło dobrze a później szyba coraz wolniej się zasuwała w górę, aż w końcu gdy już nie mogła się zasunąć (tracąc moc) to buntowała się i odsuwała się w dół? Jeżeli miałeś to co ja to chodzi o silniczek :). Do wymiany i powinno być ok :cool1:

Opublikowano

ja bym sie przyjrzał prowadnicom czy aby nie są krzywe. Jeśli wyjmiesz szybe i silnik nie będzie miał oporów to wiadomo gdzie szukać. Można tez próbować zasilić silnik na krótko aby wyeliminować straty prądu na przekażnikach ,ale to już robota dla elektronika.

Opublikowano
  • Autor

Heh panowie już wszystko wiem, silniczek wyzioną ducha :( Tak więc dziekować za porady , teraz to tylko nowy silniczek.

Opublikowano

Spoko, nie ma co się łamać w końcu musiał "odejść" :D. Teraz po wymianie pewnie nowy silniczek dostanie wycisk (przynajmniej u mnie tak było) przez rzadkie używanie starego gdy już nie miał sił na zasunięcie szyby.