thegentleman Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Witam serdecznie. Jak każdy zauważył jestem nowy. Mam jednak parę pytań do kolegów weteranów :-) -Czy w Polsce trzeba się bać silnika FSI? -Jak z tym spalaniem? -Co z wodą wydechu(już kilkakrotnie powiedziano mi że to z powodu specjalnej wełny absorbującej wilgoć-bajki?) Dodam że w życiu nie przechodziłem tak krótkiego przeglądu(czym krótszy tym lepszy :-) A emisja spalin jest jak z bajki (i tego nie rozumiem :-? myślałem że ta woda to przez zużyty katalizator ale to zawsze odbija się na emisji, a ta była lepsza niż w autku które mam na gaz!). Pytania pewno skomplikowane ale jak czytałem na forum opinii mnóstwo (jak to że ten silnik to ALT, bueheheehehe, przecież Alt ma 131km a ten to AWA ze 150 konikami, więc nie chciało mi się czytać o silniku któego przecież nie mam :-) Stąd te pytania. Wszystkim życzę udanej jazdy i ostrożnej(bo co jak co ale blachę audi ma najlepszą :-D
Krzysztof102 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 odpowiadając na podstawie golfa V 2.0 FSI 4motion którego mamy w rodzinie: lać benzyne 98; spalanie może i mniejsze przy przesadnie oszczędnej jeździe, w szybkiej trasie (po polsce, czyli wyprzedzanie) 11l po mieście 11-12l przy oszczędnej jeździe po mieście można zejść poniżej 10, w trasie 8-9. autko ma 40 tysięcy najechane - żadnych problemów nie doświadczyliśmy
Recommended Posts