Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFY] Automatyczna skrzynia biegow - awaria pozycjonera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam nawakil mi czujnik polozenia skrzyni,zostalo na [d]i koniec stoi nie odpala,nieda sie zmienic na nic innego.Na wagu wyszedl ten czujnik.Czy mial ktos taki problem,i czy ma ktos taki czujnik za rozsadne pieniadze?Autko ma prawie 300tys/km i do tej pory bylo ok.Czas zmienic mobila czy naprawiac??? :hi:[br]Dopisany: 25 Kwiecień 2009, 22:37_________________________________________________zapomnialem podac nr tej czesci.-095919823B.

Opublikowano

Witam,

Miałem taki problem nie wiem czy to dokładnie o tę część chodzi, ale moja żona pojechała do wrsztatu na dignostykę, i na parkingu przed warsztatem, nie mogła zmienić biegu tzn. pomimo ruszania dźwignią zmiany biegów, wskaźnik utknął na drive :) Na szczęscie stało się to przed warsztatem, więc wymienili mi ten czujnik na miejscu. Całość kosztowała około 450 PLN :) ale to było w Trójmieście i ja mam silnik ADR więc nie wiem czy to ta sama skrzynia :przebiegly:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki,czy kasowali Ci bledy bo umnie narazie nie wyskoczyly,niewiem jak bedzie po wymianie bo zamowilem ta czesc w sklepie.Ponoc urzywki lepiej nie brac bo zaraz padnie.Koszt Niemieckiego zamiennika zamknie sie w 200zl.Jak wymienie to sie pochwale czy jest ok. :)

Opublikowano

Witam,

Ja używam tylko nowych i oryginalnych części i takie też polecam :wink4: wg. mnie najdłuższa żywotność i najwyższe parametry :cool1: Ale to indywidualny wybór :) Odnośnie błędów to nie pamiętam żeby coś tam kasowali, zresztą nie jestem pewien czy ten czujnik jest w ogóle diagnozowany, bo wcześniej (zanim ten czujnik padł) miałem robioną diagnostykę dwa razy w ASO AUDI i w ASO BOSCH i nikt nic mi nie mówił, że jest jakiś problem akurat z tym czujnikiem :)

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki,vag pokazal tylko ze sterownik go nie czyta. :hi:Szerokosci dla Ciebie. :hi: