Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A5 b8 - mmi, brak dźwięku, żółte koło kierownicy oraz eps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie. 

Opisze wszystko dokładnie.

W piątek zgasło całkowicie MMI. Dzień wcześniej dałem auto elektrykowi znajomemu aby sprawdził mi dlaczego obraz z kamerki mi przerywa. Rozłożył podsufitke, sprawdził kabelki ale nie miał czasu i złożył podsufitke z bagażnika i odstawił mi auto. W piątek po myjce przyjeżdżam pod dom i całkowicie zgasło MMI. W sobotę kupuje pętle światłowodu i sprawdzam w pierwszej kolejności wzmacniacz.

Cyk MMI działa ale jest przekreślona głośność na wyświetlaczu - czy jest to z braku wzmacniacza czy coś innego walnęło? Podłączam vcds gateway to teraz pokazuje telefon. Tyle ze wszystko działa. Głośniki chyba tez skoro przy parkowaniu na czujnikach słychać pikanie. 

druga kwestia odłączyłem akumulator. Po ponownym podłączeniu wszystko ok - lecz brak daty godziny i uwaga na desce rozdzielczej pokazuje mi na żółto koło kierownicy oraz eps. Na zapłonie eps fault. Odpalam vcds i 100 innych błędów się pokazuje, większość brak odczytu. Dodatkowo żeby jechać prosto trzeba trzymać kierownice przekręcona o 5-10 stopni. Co ja schrzaniłem? auto stało w miejscu dosłownie. Próbowałem te nastawy 5 sekund w prawo itp ale to nic nie dało. jakoś ponownie mam odłączyć ako i zrobić nastawy czy co.