mateoonboard Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Witam, kupiłem a4 b7 z zsilnikiem 2.0 tfsi bgb quattro. Auto nie ma mocy, słuchać na moje ucho klekoczący łańcuch rozrządu, szczególnie przy odpalaniu. Przebieg 162 tys km. Błedy które występują to: P0011 -Regulacja faz rozrządu, rzad cylindrów 1, nie można osiągnąć zadanej wartości, za monco wyprzedzony. -Stały. P0704 -Przełącznik pedału sprzęgła, nieprawidłowy sygnał. -Stały. P310B -Regulacja niskiego ciśnienia paliwa poza zakresem dopuszczalnym. -Nieciągły. P0299 -Turbosprężarka podciśnienia. -Stały. Uprzejmie proszę o sugestie od czego zacząć.
S-Moto-Line Opublikowano 30 Września Opublikowano 30 Września Sugerowałbym przejrzeć wiązkę za silnikiem 'za Pompą Vacum" /Masa frontowa na przedziałce miedzy akumulatorem a komputerem okolice zbiornika Płynu chłodniczego ; /Masa strona pasażera - okolice poduszki silnik / mocowania pod belką
mateoonboard Opublikowano 4 Października Autor Opublikowano 4 Października (edytowane) Jeszcze tego nie ruszyłem, ale niebawem będę z tym działać. Zrobię tak: - sprawdzę ciśnienie oleju -wymienię łańcuch oraz napinacz i zrobię inspekcje fazatora oraz jego obudowy wraz z pierścieniami uszczelniających -sprawdzę wałek ssący oraz pompę wysokiego i niskiego ciśnienia Edytowane 4 Października przez mateoonboard
Rekomendowane odpowiedzi