Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak mocy w Audi A4 B8 2.0 TDI CAGA

Nesio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Mam pytanko, co do braku mocy w samochodzie.

Pacjent: Audi A4 B8 2.0 TDI CAGA 143 Konie 221000tys km przejechane. 

Otóż wczoraj odebrałem od mechanika samochód, po wymianie rozrządu, olejów, filtrów i rolek od alternatora itp.

Dzisiaj wsiadłem pojechałem kilka metrow do sklepu i auto straciło moc, zaczęła mrugać dioda od świec żarowych. 

Zgasiłem samochód i odpaliłem ponownie i zniknęło, ale po czasie się znowu pojawiło. 

Przyjechałem pod dom, zgasiłem i odpaliłem samochód zostawiłem  na 5 min odpalonego, przytrzymałem na 2 tys obrotów, i ponownie się przejechałem i auto odzyskało moc, i dioda się nie zapaliła. 

Ale po dłuższym staniu samochodu, znowu to samo. 

Dzisiaj jadę do tego mechanika żeby podłączył pod komputer, i się dowiedział co i jak. 

Ale z góry moje pytanie co to może być. 

Może być tak że rozrząd przeskoczył lub mechanik cóż zj***ł ? (Mówił że po wymianie podpinali kompa i się przejechał samochodem i było wszystko okey) 

Dodam jeszcze że auto, jeździło normalnie przed wymianą.

Edytowane przez Nesio

Polecam sprawdzic czy pompa nie opiłkuję odkrec czujnik na pompie CR lub sprawdz filtr paliwa. Rozumiem że ten bład podczas jazdy bo obroty wysokię 🤣

Edytowane przez Silver3833

Jednak nic groźnego się nie wydarzyło, mechanik nie podłączył wężyka od powietrza/ciśnienia, który znajduje się koło obudowy filtra powietrza, i przez to samochód wchodził w tryb awaryjny 🤣👍

2 godziny temu, Nesio napisał(a):

Jednak nic groźnego się nie wydarzyło, mechanik nie podłączył wężyka od powietrza/ciśnienia, który znajduje się koło obudowy filtra powietrza, i przez to samochód wchodził w tryb awaryjny 🤣👍

Wazne że problem rozwiązany 👍 bo z tego co pisałes odrazu było wiadomo że rozrząd nie mogł być przestawiony 😉

Edytowane przez Silver3833